keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Joululahjaideoita miehelle - Yhteistyössä Kauppakeskus Seppä

Joulu lähestyy ja varmasti monelle tulee samalla ongelma, mitä lahjaksi läheiselle? Jotkut toivovat lahjoja hyvinkin suoraan, jolloin lahjaa on todennäköisesti helpompi lähteä toteuttamaan, kun taas toiset eivät toivo mitään tai ei osaa sanoa, mitä haluaisi. Itsekin tiedän, että lahjoja ei ole mikään pakko antaa, mutta on ihmisiä, joita haluan muistaa lahjalla edes kerran vuodessa.

Tässä jutussa käsittelen joululahjaideoita miehille, oli kyseessä sitten puoliso, ystävä, veli, isä tai kuka tahansa muu miesoletettu. Kiertelin Jyväskylässä sijaitsevassa Kauppakeskus Sepässä etsimässä erilaisia ideoita miehille sopiviin paketteihin ja kysyen vinkkejä niin miehiltä, kuin myymälöiden henkilökunnaltakin. Jutun kuvat on otettu 24.11.2021, joten huomioithan, että kuvissa näkyvät tarjoukset eivät välttämättä ole enää voimassa ja tuotteiden järjestys on saattanut muuttua!

Lisää lahjaideoita ja tarjouksia kannattaa kurkata myös Kauppakeskus Sepän joulukuvastosta (tarjoukset voimassa 23.12.2021 asti) ja nettisivujen tarjoukset osiosta. Kurkista myös Sepän digijoulukalenteri, sekä Seppo-tontun puuhia @kauppakeskusseppa Facebookista ja Instagramista. Kauppakeskus Seppä löytyy myös TikTokista!

Joululahjaideoita miehelle:


Kauppakeskus Sepästä löytyy sekä Dressmann, että isompia kokoja myyvä Dressmann XL. Ostetuimpia joulun lahjoja ovat mm. bokserit, kylpytakit, sekä merinovillaneuleet. Muistathan tarkastaa lahjan saajan koon ja ottaa kuitin talteen, mikäli koko onkin väärä! Monissa myymälöissä on myös joululahjoille pidennetty palautusoikeus. Palautusoikeudet vaihtelevat myymälöittäin.


Sukat on hyvin yleinen joululahja ja H&M:llä sukkia löytyy vaikka millä hauskoilla kuoseilla! Sukissa on tärkeä tietää oikea koko ja huomioida, että osa ihmisista käyttää vain tietynlaisia sukkia. Kannattaa myös miettiä, tuleeko sukkia monesta paikasta lahjaksi, jotta lahjan saaja ei saa joululahjaksi pelkkiä sukkia!

XXL:stä löytyy hyvä valikoima tuotteita monenlaisiin sporttisiin harrastuksiin, mutta toisaalta myös hyviä tuotteita ihan arkeenkin, kuten vapaa-ajan vaatteita, asusteita ja kenkiä. Myös lahjakortti on hyvä idea, jolla voi auttaa jonkin isomman asian hankinnassa!


Kukapa ei keittiötarvikkeita käyttäisi? Laadukkaat keittiövälineet ovat hyvä lahjaidea esim. lähiaikoina omaan ensimmäiseen kotiin muuttavalle tai juuri muuttaneelle. Keittiövälineiden tarpeellisuus saattaa joskus ilmetä myös keskusteluissa tai näkemällä kuluneita tuotteita. Kuvan keittiötuotteet löytyvät Iittala Outlet -myymälästä.


Clas Ohlsonilla on monipuolinen valikoima tuotteita kotiin, vapaa-aikaan, elektroniikkaa ja tee-se-itse juttuihin. Ideoita myymälästä löytyy vaikka mitä, esim. parranajotuotteita, sekä monenlaisia tarvikkeita mm. retkeilyyn, autoiluun, pyöräilyyn, älylaitteisiin ja tee-se-itse juttuihin. Voisin kuvitella, että monipuolisesta valikoimasta löytyisi jokaiselle jotakin!


Suomalaisesta kirjakaupasta löytyy tietysti monenlaisia kirjoja, mutta lisäksi myös esim. lautapelejä. Jos lahjan saaja pitää lautapeleistä, kannattaa keskustella, millaisista peleistä hän pitää ja onko jotain mitä esim. toivoisi tai mitä pelejä hän haluaisi kokeilla, mitä ei ole vielä pelannut. Myös kirja on hyvä lahjaidea, mutta kirjaa ostaessa tulee olla todella tarkka, että lahja on varmasti mieleinen. Kannattaa siis kuunnella, jos vaikka jostain kirjasta on ollut puhetta tai sitten antaa se lahjakortti, jolla saa varmasti mieleisen kirjan, lautapelin tai mitä toiveissa onkaan.


KICKS:iin menin oikeastaan naisten juttua varten, mutta käytyäni myymälässä huomasin että tosiaan, käyttäväthän miehetkin tuoksuja! Myyjä kertoi tuoksupakkausten olevan hyvinkin suosittuja joululahjoja.

Sepän Power-myymälä on pinta-alaltaan Suomen suurin Power-myymälä. Myymälä on sen verran iso, että siellä on helppo liikkua ja valikoimaa piisaa, lisäksi tuotteet ovat hyvässä järjestyksessä. Kun miettii lahjaideaa Powerista, kannattaa kuunnella lahjan saajaa tai hankkia lahjakortti, jotta saa varmasti sen mieluisan tuotteen, mikä voi olla aina näppäimistöstä televisioon, kahvinkeittimestä partakoneeseen tai kuulokkeista kaiuttimiin.


Ruohonjuuresta löytyy monenlaisia tuotteita niin herkutteluun, kuin hyvään oloonkin. Itse suosittelisin lahjaksi esim. pähkinöitä, sillä pähkinät olisi hyvää suolaista vaihtelua makeiden herkkujen sijaan. Ruohonjuuresta löytyy myös monenlaisia teemakuja, sekä kauneus- ja terveystuotteita.


Lahjan ei tarvitse aina olla paketissa oleva tuote, vaan se voi olla myös lahjakortti tai lupaus esim. yhteisestä kahvi- tai ravintolahetkestä. Miten olisi esim. Arnoldsin donitsi (kuvassa) kahvin, teen tai kaakaon kera? Tai vaikka ravintolailta Pancho Villassa, Momentossa, Fafa'sissa, Haiku sushissa, Subwayssa, Tamarinissa tai Kotipizzassa?


Varma lahjavalinta iästä tai sukupuolesta riippumatta on Kauppakeskus Sepän lahjakortti, joka käy kaikissa kauppakeskuksen Sepän puolella olevissa myymälöissä ja ravintoloissa lukuunottamatta Alkoa. Lahjakortin summan voi valita 5-500 euron väliltä ja kortti on voimassa 12 kk ostopäivästä. Lahjakortti on siitä kätevä, että sen voi käyttää myös osissa useammassa myymälässä tai ravintolassa. Lahjakortin voi ostaa joko verkkokaupasta tai Kauppakeskus Sepän pääovien edessä sijaitsevasta lahjakorttiautomaatista. Lahjakortti on myös oiva viimehetken lahjaidea, jonka voi ostaa vielä jouluaattonakin, sillä lahjakortin saa myös toimitettua lahjan saajan puhelimeen.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! :)
Mukavaa joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)