perjantai 15. joulukuuta 2017

American Diner saapui Rovaniemelle! Jutussa etukoodi!

Joko olet kuullut American Dinerista, uudesta, amerikkalaistyylisestä ravintolasta, joka sijaitsee Sampokeskuksen ensimmäisessä kerroksessa? American Diner on itselleni tuttu entuudestaan Tampereelta, jossa näitä ravintoloita on yhteensä 3. Koko Suomessa ravintoloita on nyt 10 Rovaniemi mukaan luettuna. Moni ravintoloista on etelässä, joten on hienoa, että saatiin Rovaniemelle ja pohjoiseen ylipäätänsä oma ravintola. Rovaniemellä on hyvin monenlaisia ruokapaikkoja, mutta itselleni ei tule mieleen mitään ravintolaa, joka olisi näin vahvasti amerikkalaisteemainen. Teema näkyy niin sisustuksessa, kuin ruokalistassakin. 

 Ravintolan sisustus herättää ihastusta.

Ruokalistan ehdoton vahvuus on burgerit, joita on hyvin monenlaisia ja kokoisia aina lasten hampurilaisesta (lasten annokset tarjoillaan muuten ihanassa pahviautossa, jonka saa omaksi!) todella isoon, yli kilon painoiseen Big Toweriin. Käsittääkseni Big Towerin syödessään saa palkinnoksi t-paidan ja kunnialaatan seinälle. Ainakin Tampereella näitä laattoja on jo paljon. Mutta jos listan juustohampurilainen on 150 g, niin entä sitten 1020 g? Siinä riittää syötävää.

Smokey House Burger, M-koon hampurilainen. Isoltakin mieheltä lähti tällä nälkä.

Entäpä muu menu? Löytyy wingsejä, pihvejä, salaattia, leipää, patonkia, aamiaista, sekä tietenkin alku- ja jälkiruokia. Myös jälkiruuissa amerikkalainen teema näkyy mm. omenapiirakassa, pannukakuissa, sekä Ben & Jerry's jäätelöissä. 

Pulled Chicken Sandwich. Annoksessani oli kuvassa näkyvät 4 leipää, jossa nyhtökanatäytettä. Mukana hieman salaattia (vas) ja reilusti ranskalaisia.

Itselläni on kokemusta myös seuraavista annoksista Tampereen ravintoloista:
Cheese Burger 150 g (S) - Tuttu ja turvallinen juustohampurilainen ranskalaisilla ja salaatilla.
Crispy Chicken Salad - Crisp-kana on hyvää ja juustot sopivat myös hyvin!
Fried Pork Steak - Porsaan lehtipihvi, jossa wienerleikemäinen pinta. 

Jokaisesta ruuasta olen tykännyt!

Olen seurannut American Diner Rovaniemen Facebook-sivulla arvosteluja kyseisestä ravintolasta. Arvosanat ovat olleet hyvin vaihtelevia: toiset tykkäävät, toiset eivät. Koska ravintola on Rovaniemellä ihan uusi, myös työntekijöille kaikki on uutta ja niin kuin jokaisessa työssä, myös ravintolassa kestää hetki oppia, että asiat lähtevät täydellisesti sujumaan. Mikäli esim. annoksessa on joku virhe, siitä olisi hyvä sanoa heti ravintolassa, jotta asialle voisi vielä tehdä jotain.

 Rakastan istua loosseissa, jotka tosin ovat useissa ravintoloissa vain isoille porukoille tarkotettuja.
Täältä löytyy mukavia pikkuloossejakin!

American Diner on saanut Rovaniemellä tosi hyvän vastaanoton ja avajaisissa kävi enemmän ihmisiä, kuin uskalsi odottaa. Itse käydessäni ravintolassa huomasin heti, että ravintolassa käy niin paikalliset, kuin turistitkin. Menuun voi tutustua jo ravintolan ovella, jos vähän miettii, malttaisiko mennä vai ei. Menun näkee myös netistä tästä. Ruokalista on netissä englanniksi, mutta ravintolassa pöydässä oli myös suomenkielisiä menuja. Itse vierailin ravintolassa arkena klo 14, jolloin oli hiljaista, sekä arkena klo 18, jolloin ihmisiä oli sopivasti.

American Diner Rovaniemi on avoinna seuraavasti: 
Ma‒to 10.30‒21 
Pe 10.30‒23
La 11‒23
Su 12‒20
Keittiö sulkeutuu 30 min. ennen ravintolan sulkeutumista. 

Katso poikkeusaukiolot American Diner Rovaniemen nettisivuilta tästä.

Ravintola sijaitsee Sampokeskuksessa, osoitteessa Maakuntakatu 29, 96200 Rovaniemi. Sampokeskuksessa on parkkihalli, jossa ensimmäinen tunti on ilmainen. Käydessämme syömässä meillä kului juuri ja juuri se tunti.

Tuliko nälkä? Haluaisitko käydä testaamassa ravintolaa? Sanoessasi tarjoilijalle koodin: Venlan maailma saat -15% alennusta alacarte listan ruoka-annoksista. Ei koske lounasta. Koodi on voimassa helmikuun loppuun 2018. Huom! Koskee vain Rovaniemen ravintolaa!

1 kommentti:

  1. I dont speak finnish, but it says something about American diner. But isnt that "Big Boy" him self in that first photo? It sure do look like their logo that I've seen n some old illustration. But looking at the second photo, it perhaps doesnt matter, because it looks delicious anyway. I'm sure it tasted as good as it looked?

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)