perjantai 22. joulukuuta 2017

Katsaus Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu -kirjaan

Halusin blogiini aivan välttämättä saada juttua muutamista jouluaiheisista kirjoista ja joulukuu onkin mennyt pitkälti jouluisten kirjojen kanssa. Erilaiset kiireet ja sairastelut ovat kuitenkin vienyt aikaa ja voimia myös bloggaamiselta, joten kaikki kirjajulkaisut ei ole ilmestynytkään suunnitellussa aikataulussa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Vaikka seuraava kirja kertookin pitkälti syksystä ja joulun valmistelusta, saa kirjasta varmasti ideoita myös joulun jälkeenkin!Mitä kirja sisältää?

Kuten kirjan nimikin kertoo, kirja jakautuu kahteen osaan: puutarhan syksyyn ja kodin lämpimään jouluun.

Puutarhan syksyssä  kerrotaan monipuolisesti, mitä kaikkea puutarhan syksy oikeastaan käsittää. Monilla on mielikuva, että puutarhan syksy on vain lehtien haravoimista ja muuta pihan siistimistä, mutta puutarhassa on syksylläkin itseasiassa monenlaista muutakin puuhaa. Lannoittamista, istuttamista, talvisuojien asettamista, pihan koristelemista, sadon poimimista, luonnonmateriaalien poimimista askarteluun... Kaiken kruunaa syksyiset pihajuhlat, jossa on itsetehtyjä koristeita ja herkkuja!

 Yksi oma suosikkini kirjassa on männynkäpyideat.

Kodin lämpimässä joulussa viihdytään sekä pihalla, että sisätiloissa. Talviaikaan pihaa kaunistaa luonnollinen lumipeite, jääkoristeet, lyhdyt ja valot. Sisällä puolestaan ihastellaan joulukasveja, valmistetaan monenlaisia joulukalentereita, tehdään herkkuja ja koristeita, sekä nautitaan yleisestä joulun tunnelmasta. 


Talvista puutarhaa voi koristella mm. ihanilla jääkoristeilla.

Reseptejä löytyy mm. rusina-aurapipareihin.

Yleinen arvio kirjasta:
Vähän aluksi mietin, että mitenköhän nämä kaksi teemaa, puutarha ja joulu, sopisivat samojen kansien väliin. Mutta mitä pidemmälle kirjaa luin, sitä enemmän huomasin, että yhdistelmähän on toimiva. Kirjasta huomaa kirjoittajan rakkauden puutarhaa kohtaan ja kirja osoittaa, että puutarha ei ole vain pelkkä kesäinen harrastus. Myös joulun aikaan voi laittaa puutarhaa ja monet innostuvat sisälle laitettavista erilaisista joulukukista. Kirjasta saakin monenlaisia kivoja vinkkejä niin kasvien hoitamiseen, pihan koristeluun, kuin luonnonmateriaaleista askarteluun. Lisäksi kirjassa on mm. muutamia reseptejä, yleistä tunnelmointia ja runsaasti kuvia. Pisteet kauniista, isoista, hyvälaatuisista kuvista! Monia kuvia voisi hyvin käyttää esim. postikorteissa tai julisteissa, niin upeita ovat. Osassa kuvia on kuvateksti, osassa ei, mikä joidenkin kuvien kohdalla harmittaa, koska jää miettimään, että mikäköhän tämä tässä kuvassa on? Jos mietin, miten kirjaa olisi voinut parantaa, ei mitään isompia asioita tule mieleeni. Ehkä jokaisesta kappaleesta olisi voinut aina lopussa olla "kappale lyhyesti" lyhyinä tietoiskuina tai muistilistoina? Kirjan loppuun olisi voinut myös kerätä listan kaupoista, josta kukkasipuleita ym. voisi ostaa. Jos olet puutarhaihminen ja kaipaat vinkkejä ja ideoita, saatat pitää tästä kirjasta! Oma arvosanani 3½/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 9/2017
ISBN:
978-952-291-384-5
Kirjastoluokka: 67.3
Koko: 176 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Docendo
Kirjoittanut: Linda Peltola
Kuvittanut: Linda Peltola

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:

Kevätihmisen puutarhakirja – Kukkaisunelmia ja kotona ja puutarhassa (2015)
Rakas puolivilli puutarha – Kesähetkiä ja kukkakuumetta (2016)

Tutustu myös kirjailijan nettisivuihin tästä.

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Docendo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)