tiistai 31. lokakuuta 2017

Rannekoruja sulatetuista hamahelmistä

Innostuin pitkästä aikaa selailemaan vanhoja askartelulehtiä. Omistan askartelulehtiä ihan kunnon kasan ja jokaisessa lehdessä on aina useita mielenkiintoisia ohjeita. Huomasin Ihana-lehdestä 1/2015 ohjeen helmirannekoruun, joka on tehty hamahelmistä. Ideassa oli se hauskaa, että helmet on sulatettu ensin uunissa litteiksi ja vasta sen jälkeen koottu rannekoruksi. Tavallisesti hamahelmiä käytetään lähinnä silityshelmitöissä ja joskus esim. helmiliskoissa, mutta tämä idea oli itselleni ihan uusi. Korujen tekeminen oli helppoa ja hauskaa ja helmiä tulikin paistettua monen monta pellillistä. Helmiä kannattaakin paistaa paljon, sillä esim. omaan rannekoruuni meni n. 80 helmeä. Kysyin Ihana-lehdeltä luvan ohjeen julkaisemiseen, joten alla ohje lisättynä sekä itse ottamani kuvat, olkaa hyvät! :)

Valmiita rannekoruja.

Ohje Ihana-lehdestä 1/2015:

Tarvitset:
- Hamahelmiä
- Kotiuunin
- Leivinpaperia
- Uunipellin
- Pyöreää kirkasta korukuminauhaa

1. Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Asettele hamahelmet pellille reikäpuoli ylöspäin. Jätä helmien väliin sen verran tilaa, etteivät helmet sula yhteen uunissa levitessään.

Hamahelmet aseteltuna leivinpaperille reikäpuoli ylöspäin.

2. Lämmitä uuni 175 °c. Nosta pelti varovasti uuniin, jotta helmet eivät keikahda nurin. Paista helmiä n. 5 minuuttia. Tarkkaile helmien leviämistä. Ota pelti pois uunista ja anna helmien jäähtyä hetki.

 Uunista tulleita helmiä. Itse pidin helmiä uunissa 3,5 minuuttia.

 Erilaisia sulatettuja helmiä.
 
3. Kokoa rannekoru pujottamalla helmet korukuminauhaan. Solmi nauha lopuksi umpisolmuun ja katkaise päät lyhyiksi.

7 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea! Melkein pitää testata, kun hamahelmiä on meillä iso pöntöllinen ja lapset enää harvoin niitä tekevät. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä innostuttiin tästä heti, kiitos!

  VastaaPoista
 3. pittää mennä testaamaan

  VastaaPoista
 4. Mä teen noita tosi kiva idea

  VastaaPoista
 5. Teen, kohan uuni vapautuu😅

  VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)