maanantai 13. marraskuuta 2017

Ideoita joulukalenteriin tytölle/naiselle

Joulukuu lähenee kovaa vauhtia ja monet ihmiset miettivätkin: millainen joulukalenteri tänä vuonna? Perinteinen kuva- tai suklaakalenteri? Kosmetiikkakalenteri? Korukalenteri? Teekalenteri? Valinnan varaahan on. Itselläni oli lapsena juurikin näitä ihan perinteisiä kalentereita ja vasta aikuisena hankin parina vuotena koru/kauneuskalenterin. Näin jälkikäteen kun mietin, niin eivät ne kyllä olleet hintansa arvoisia. Monethan tekevät joulukalenterin itse ja olisikin ihanaa saada itsetehty joulukalenteri, mutta harmi kyllä itselläni ei ole ketään henkilöä, joka sellaisen tekisi. Ja olisihan se tylsää, jos itse tekisin itselleni ja tietäisin jokaisen luukun jo etukäteen. No, ehkä pärjään ilman joulukalenteriakin. Joka tapauksessa, ideoitahan etenkin tyttöjen/naisten joulukalentereihin olisi vaikka mitä. Ajattelin kirjoittaa aiheesta blogijutun, josko joku saisi esim. omalle puolisolleen, ystävälleen, siskolleen tai vaikka tyttärelleen ideoita joulukalenteriin. Toivottavasti näistä on apua! :)

Asusteet
Korut, hiustuotteet, avaimenperät, pinssit, sukat, talviasusteet, heijastin, puhelintarvike... Pientä, kivaa ja oikein valittuna myös tarpeellista!

Glitterin jouluisia korvakoruja.

Herkut
Kahvi, tee, kaakao, makeiset, pähkinät... Herkkuja on moneen makuun ja monenlaisissa pakkauksissa, myös pieniä joulukalenteriin sopivia!

Kosmetiikka
Meikit, meikkaustarvikkeet, (huuli)voiteet, tuoksut, hiustuotteet... Moni kosmetiikka on hyvin pientä, mikä sopii hyvin joulukalenteriin. Myös esim. tuoksun ei välttämättä tarvitse olla kallis hajuvesi, vaan pieni, kiva bodyspray. 

 Meikit ovat kooltaan juuri kätevästi joulukalenteriin sopivia.
Kuvat: Lumene.

Pienet sisustus/käyttötuotteet
Piparimuotit, (led)kynttilät, tyynynpäälliset, suitsukkeet, joulukoristeet, magneetit... Kodin sisustamiseen löytyy vaikka mitä pientä kivaa!

 Citymarketin suloisia joulukoristeita. Kuvat: Citymarket.

Harrastustarvike
Riippuu tietysti paljon siitä, mitä harrastaa. Jos mietin vaikka omia harrastuksiani, käsityöihmiselle virkkuukoukku, nappeja, merkkejä ym. Kirjoittajalle kyniä ja muita kirjoitustarvikkeita. Värittäjälle värikyniä. Värikynät voi vaikka jakaa useampaan luukkuun. Askartelijalle helmisetti, leimasimia, askartelumassaa, tarroja, teippejä...

 Suomalaisen kirjakaupan askartelutarvikevalikoimaa.

Fanituote/keräilytuote
Oli se sitten artisti, jääkiekkojoukkue tai julkkiskissa. Fanituotteissa tosin on ongelma, että ne ovat usein kalliita tai ne pitää hankkia jostain tapahtumasta tai tilata netistä. Monet ihmiset myös keräävät jotakin. Voisiko kalenteriin sopia joku pieni keräilytuote?

 EMP:n fanituotevalimoikaa. Kuvat: EMP.

Liput
Jos vähän arvokkaamman yllätyksen haluaa kalenteriin laittaa, miten olisi esim. liput elokuviin, teatteriin tai keikalle?

Itse tehdyt yllätykset
Oletko hyvä tekemään esim. käsitöitä tai leipomaan? Ehkei mikään leivonnainen ole kuitenkaan kalenteriin sopiva, mutta entäpä itsetehdyt karkit? Joulu on myös käsitöiden aikaa. Miten olisi pieni joulukoriste tai tekstiilituote?

Itse tekemiäni rintaneularusetteja.
Näitä rusetteja on myös myynnissä 3 euron kappalehintaan + toimituskulut.
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä: venlanmaailma [ät] luukku.com. ( [ät] korvataan @-merkillä.)
Jokaista rusettia on useita valmiina ja niitä voidaan tehdä myös lisää. 
 Kaupanpäälle aito kiitos ja arvostus käsityöharrastajan tukemisesta!

Lahjakortit
Kun katsoin netistä lahjakortteja, aika vähän on saatavilla viiden euron lahjakortteja. Monissa kaupoissa lahjakortit alkaa kymmenestä eurosta. Entä jos lahjakortti olisikin luukun 24 iso yllätys? Tai entä jos lahjakortti ei olisikaan rahallinen, vaan itsetehty, esim. "tällä lahjakortilla kivaa yhteistä tekemistä"?

 Mm. R-kioskeilla myydään 20 euron paketteja, joissa on 4 kpl 5 euron lahjaseteleitä.
Kuva: R-kioski.

Hyväntekeväisyys / hyvää mieltä
Entä jos päivän yllätys olisikin hyvää mieltä? Rokotteita lapsille, ruokaa kissoille, puita metsään? Verkkokaupoista saa ostettua myös erilaisia hyväntekeväisyystuotteita, jotka voisivat sopiva joulukalenteriin.

 Mm. Kissojen Katastrofi yhdistys KKY:n sivuilta on saatavilla pieniäkin, 5 euron arvoisia lahjoja, jotka menevät kissojen hyvinvointiin. Mikäli itselleen ihan tuotteen haluaa, valikoimasta löytyy mm. kissan kaulapantoja, kangaskasseja, kangasmerkkejä ja pinssejä.

Mukavaa joulun odotusta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)