keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Katsaus Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa -kirjaan

Rakastan joulua ja halusin tuoda tänäkin vuonna myös blogissani joulua esiin erilaisin tavoin. Koska kirjat ovat blogissani isossa osassa, ajattelin tutustua muutamiin jouluisiin kirjauutuuksiin. Erilaisia jouluteemaisia kirjojakin on monenlaisia, kuten lasten satukirjoja, aikuisten romaaneja, sekä tietokirjoja erilaisin teemoin. Kiinnostuin Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa -nimisestä kirjasta, sillä jo pikaisesti kirjan selattuani huomasin, että kirjassa on monenlaisia kivoja ohjeita mm. askarteluun ja leivontaan.


Mitä kirja sisältää?

Kirja jakautuu sisällön ja kiitosten lisäksi viiteen osaan: herkut, rautalanka- ja lankatyöt, kynttilät, luonnonmateriaalityöt, sekä paperikoristeet ja lahjojen paketointi:

Herkut osiosta löytyy monenlaisia herkkuja, kuten maustettuja pähkinöitä, suklaamuffinsseja, keksisuklaata, fudgea, hunajaleipää... Jokaiselle jotakin!
Rautalanka- ja lankatöissä askarrellaan mm. kransseja, enkeli, sekä virkattu lumihiutale.
Kynttilöissä hyödynnetään mm. appelsiinin kuoria ja tehdään tuikkualusta betonista.
Luonnonmateriaaleja käytetään mm. kransseihin, risutähtiin, lintujen ruokintaan ja ihovoiteeseen.
Paperiaskartelussa ja lahjojen paketoinnissa koristellaan joulupalloja ja askarrellaan kirjekuoria, joulukortteja, lahjapusseja ja kirjan nimessäkin mainittu tähtinauha.

Kirja sisältää myös kivoja vinkkejä mm. joulupäiväkirjaan, joulunajan muistilistaan, joulukalenteriin ja edullisiin lahjoihin.

 Herkkuresepteissä ei välttämättä tarvitse montaa ainesosaa.

Appelsiinin kuoret saavat uuden käyttötarkoituksen.

Yleinen arvio kirjasta:

Vaikka kirja ei olekaan usean sadan sivun kokoinen jättikirja, löytyy reilusta sadasta sivustakin paljon ihania ohjeita ja vinkkejä. Heti kirjan alussa mm. annetaan vinkkejä joulupäiväkirjaan, joulun muistilistaan ja joulukalenteriin. Jo näitä lukiessa tuli monia kivoja oivalluksia, mitä itsekin voisin hyödyntää. Herkkuohjeissa pidän siitä, että ohjeita on monenlaisia ja että ohjeet ovat selkeitä, eikä erilaisia aineksia tarvita paljon. Joissain resepteissä ihan muutamakin ainesosa riittää. Herkkuja on kiva tehdä niin itselle, kuin lahjaksi. Askarteluja puolestaan tehdään rautalangasta, tavallisesta langasta, betonista, havuista, risuista, puusta, paperista... Jopa appelsiinin kuorista! Lahjat tietenkin paketoidaan kauniisti ja lisäksi tehdään itse tehty kortti kirjekuorineen. Myös askarteluohjeet ovat oikeasti toteutettavissa olevia, eli ei tarvitse olla mikään ammattilainen tai huippuharrastelija. Omasta mielestäni kirja on kiva paketti tee-se-itse ihmiselle ja jouluhöperölle. Suosittelen kirjaa nimenomaan ennen joulua, kun lahjojen tekeminen ja joulun suunnittelu on ajankohtaista. Tykkään! Oma arvosana 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 9/2017
ISBN:
978-952-254-313-4
Kirjastoluokka: 65
Koko: 112 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Moreeni
Kirjoittanut: Miia Seppälä
Valokuvat: Marika Koskimäki-Ketelä

Graafinen suunnittelu ja taitto: Sini Nihtilä

Tutustu myös kirjailijan Rajalan tupa -blogiin tästä.

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:
Kaarnasydän ja sammalkranssi (2010)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

1 kommentti:

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)