lauantai 11. marraskuuta 2017

Tuttinauhoja virkaten

Innostukseni tuttinauhoihin taisi lähteä jostakin käsityölehdestä, mistä huomasin ohjeen yhdenlaiseen tuttinauhaan. Ajattelin, että hitsi, noitahan voisi olla kiva tehdä. Rakastan kaikkea pientä, kivaa ja söpöä - tuttinauhat ovat juuri sellaisia. Vaikka itselläni ei ainakaan vielä omia lapsia ole, tuttinauha on kiva esim. pieneksi lahjaksi, joka menee kätevästi myös kirjekuoressa. Käsittääkseni itsetehdyt, kauniit ja persoonalliset tuttinauhat ovat myös ostettuja erilaisissa verkkokaupoissa ja myyjäisissä.


Sain Nappikauppa Punahilkalta muutamia tuttinauhatarvikkeita blogijuttuani varten. Ajattelin kokeilla erilaisia klipsejä ja renkaita ja testata niihin erilaisia lankoja. Kolme ensimmäistä tuttinauhaa (vasemmalta oikealle) on tehty Novita Cotton Mercerized -langasta, jota käytän usein monenlaisissa virkkaustöissä, kuten pikkuliinoissa, pienissä koristeissa ja koruissa. Kyseessä on 100% merseroitu puuvillalanka, jossa itse käytän koukkua 1,75. Neljäs tuttinauha on puolestaan tehty Almina 8/4 -langasta, jota löytyy lankoihin erikoistuneista kaupoista. Kyseessä on myös 100% merseroitu puuvillalanka, jota myös virkkasin 1,75 koukulla. Almina 8/4 on hyvin vastaavaa, kun käyttämäni Novitan lanka. Kaksi takana olevaa tuttinauhaa puolestaan on tehty Katian liukuvärjätystä Tempera langasta, joka on myös lankojen erikoisliikkeissä myytävä lanka. Lanka on 100% puuvillaa ja käytin koukkua 3. Ostin Katian langan joskus Rovaniemen kädentaitomessuilta. Kyseessä on kesälanka, joten näin talvella kyseistä lankaa ei tahdo oikein löytyä. Itse virkkaushan oli hyvin helppoa. Näissä jokaisessa tuttinauhassa on käytetty vain kiinteitä silmukoita ja tuttinauhojen osat on joko kiinnitetty virkkaamalla tai ommellen. Tekemäni tuttinauhat ovat leveydeltään 8-9 silmukkaa (Novita Cotton Mercerizer ja Almina 8/4) ja 7 silmukkaa (Katia Tampera). Korkeus tuttinauhoissa osat laskettuna mukaan on noin 20 cm.

Mietin pitkään tuttinauhojen koristelua ja yhteen tuttinauhoista ompelinkin pitsiä. Pitsi on todella kaunis, mutta käsin ompelu on ärsyttävää. Mutta toisaalta, tuli pitsillä koristellusta tuttinauhasta sitten myös hienoinkin. Mietin, kiinnittäisinkö koristeeksi esim. nappeja tai helmiä, mutta tulin siihen tulokseen, että yksinkertainen on parempi ja turvallisempi. 

Ideoita tuttinauhoihin löysin mm. Vauva.fi:n ohjeesta ja  Pieniä hetkiä -blogin ohjeesta.

Tästäpä siis kiva pikku lahja vauvalle! Nappikauppa Punahilkan valikoimasta löytyy myös tarvikkeita mm. imetyskoruun, joka puolestaan on kiva yhteinen lahja vauvalle ja äidille. Myös imetyskorusta on tulossa juttua blogiini! :) 

Kiitokset Nappikauppa Punahilkalle yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)