tiistai 19. joulukuuta 2017

Vihdoinkin oma ompelukone: Singer Simple 3223!

Olen miettinyt ompelukoneen hankkimista jo jonkun aikaa. Halvimmillaan ompelukoneen voisi saada n. sadalla eurolla, mutta kyseessä on kuitenkin sen verran suuri summa, että omalla kohdallani se luokitellaan isoksi hankinnaksi. Olisiko koneelle todella käyttöä vai tyydynkö vain lainaamaan muiden ompelukoneita? Mikä ompelukone olisi hyvä? Ostaisinko uuden vai käytetyn? Kävin joku aika sitten Rovaniemen 4H-yhdistyksen joululahja- ja askartelukurssilla, jossa oli mahdollista tehdä myös pieniä ompelutöitä, kuten hiusdonitseja ja rusetteja. Näistä pienistä töistä itselleni tuli niin hyvä fiilis, onnistumisen tunne. Tuntui, että tätä tarvitsen lisää. Mutta missä ja miten? 

 Singer Simple 3223 on ihanan yksinkertainen ja minttu kauniin värinen.
Kuva: Hobby Hall.

Joskus vuosia sitten ostin Hobby Hallista saumurin, joka jäi kuitenkin hyvin vähälle käytölle. Myin saumurin joku aika sitten ja olen vähän väliä seuraillut, josko jossain olisi hyviä ompelukonetarjouksia. Menin ihan mielenkiinnosta katsomaan, olisiko Hobby Hallilla ehkä jotain ja mitä sieltä löytyikään: mintunvihreä Singer Simple 3223. Ensinnäkin, Singer - tuttu, hyvä merkki. Toiseksi, simple, eli yksinkertainen. Perus ompelukone, jota kutsutaan kuvauksessa helppokäyttöiseksi ja ensimmäiseksi ompelukoneeksi sopivaksi. Kolmanneksi, mintunvihreä väri. Mintunvihreä! Koskaan en ole nähnyt markkinoilla vastaavan väristä konetta. Niin joo, ja neljänneksi, hinta. 149 euroa (norm. 179 e), eli ihan kohtuuhintainen. Hetken aikaa mietittyäni asiaa tuli tunne, että jos en nyt osta tätä ompelukonetta, kadun sitä varmasti myöhemmin. Rahat saisin ompelukoneeseen kasaan veronpalautuksilla ja syntymäpäivänä saaduilla lahjarahoilla. 

Ensivaikutelmani ompelukoneesta on hyvä. Tottakai tutustuin ensin käyttöohjeisiin, että varmasti onnistuisin puolaamisessa ja lankojen laittamisessa, mutta kummatkin olivat hyvin yksinkertaisia, samoin kuin itse ompelu. Hoksasin heti, että ahaa, tästä tulee tällaista ja tästä tällaista. Hyvä juttu! Nyt aluksi ajattelin ommella pieniä joululahjoja ja myöhemmin kaikkea pientä ja kivaa, kuten asusteita ja sisustustuotteita. Ehkä jonain päivänä tuotteita päätyy ihan myyntiin asti? Toivotaan, että ompelukone on hyvä ja kestävä ja ompelun ilo pysyy pitkään elämässäni mukana!

1 kommentti:

  1. Peruskone on paras, ainakin minulle. Raikas ja hauska väri, oikein houkuttelee ompelemaan.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)