perjantai 31. joulukuuta 2021

Katsaus Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita -kirjaan

Rakastan kauhutarinoita, mutta jostain syystä niitä on viime vuosina tullut luettua todella vähän. Ehkä se johtuu siitä, että nuorille suunnattua kauhukirjallisuutta ilmestyy vähän ja itse tykkään lukea enemmän nuorten ja nuorten aikuisten kirjoja, kuin ihan aikuisten kirjoja. Ehkä joskus pitäisi rohkaistua tarttumaan myös johonkin aikuisten kirjaan? Vuonna 2020 ilmestyi Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita -niminen kirja, joka herätti heti mielenkiintoni, sillä kirja lupaa takakannen mukaan kokoelman internet-ajan urbaanilegendoja, kauhutarinoita ja karmivia arvoituksia.


Mitä kirja sisältää?
Kirja sisältää 25 lyhyttä kauhutarinaa, joita kaikkia tavalla tai toisella yhdistää nykyaikaisuus, kuten älylaitteet, tietokoneet, tekoäly, Netflix, pelit ym. Tarinoiden pituus vaihtelee yhdestä sivusta useampaan aukeamaan. Tarinoiden henkilöt ovat nuoria tai nuoria aikuisia, jonka puolesta kirja löytyykin nuorten osastolta.

Yleinen arvio kirjasta:
Moni kirjan tarina yllätti positiivisesti, koska mukana on paljon asioita, joita vanhemmissa kauhukirjoissa ei ole, kuten kaikki nykyajan teknologia. Tämä taas on mahdollistanut ihan uudenlaisia tarinoita, joita ei myöskään aikaisemmin ole ollut. Parhaita tarinoitahan ovat sellaiset, joiden loppua ei osaa arvata ja sellaisia oli kirjassa useita. Toki kirjassa on myös muutamia tylsempiä tarinoita, mutta kokonaisuudessaan mielestäni hyvä paketti! Kirjaa on helppo lukea, koska tarinat ovat lyhyitä, eli mitään pitkää lukuputkea ei tarvitse pelätä. Voisin siis suositella tätä hyvin kauhutarinoista kiinnostuneille nuorille ja nuorille aikuisille sukupuolesta riippumatta ja henkilöille, jotka eivät jaksa lukea paljoa kerralla. Yksi asia mitä tässä kirjassa ihmettelen on se, että kirjaa oli myynnissä fyysisenä kirjana, mutta nyt, kun hain kirjaa, en löytänyt kuin ääni- ja e-kirjoja. Näistä itselläni ei ole kokemusta, mutta toivottavasti ihmiset löytävät myös ääni- ja e-kirjat! Oma arvioni kirjasta 3½.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 9/2020

ISBN:
978-951-1-36949-3
Kirjastoluokka:
N 84.2
Koko:
158 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mikko Toiviainen


Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:
12 tarinaa kirjoittamisesta (yhdessä Ronja Salmen kanssa) (2017)
What’s up, elämä (2019)
Paha silmä (Tulossa 2022)

Osta kirja:
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2021 (esimerkiksi) kohtiin:
7. Kirjassa on kaveriporukka
45. Kirjan on kirjoittanut pohjoismainen kirjailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)