tiistai 28. joulukuuta 2021

Joulutunnelmia 2021

Kyllä aika menee äkkiä, sillä taas on yksi joulu takana päin. Tämänkin joulun vietimme kolmistaan miesystäväni ja kissamme Lakun kanssa, mutta tämä oli ensimmäinen joulumme Jämsänkoskella. Syksymmällä mietin, mahtaako näin etelään talvea tulla ollenkaan, mutta lunta tulikin ihan kunnolla ja joulu oli todella kaunis! Myös uudessa kodissamme joulukoristeet löysivät hyvin omille paikoillensa ja tutut perinteet säilyivät, kuten Lumiukko-elokuva, lahjat, ruuat ja lautapelihetket. 


Joulupukki oli tuonut jo aamupäivällä lahjoja kuusen alle.


Eihän perheen pienintä sovi unohtaa! Tottakai Lakukin saa joka joulu oman lahjansa.
Kissanminttuporkkana on oikein mieleinen!Saamiani lahjoja. Maraboun Symphony rasiasta on muodostunut perinne, sillä se on suosikki konvehtirasiani. "Pukilla" on myös hyvä maku lahjojen suhteen, sillä jättipyyhkeelle, vielä suosikki värissäni, on aina käyttöä ja myös saamani kaulakoru on upea! Kyseinen koru tuli ihan jokapäiväiseen käyttöön.


Lumiukko-elokuvan katsomisesta on muodostunut perinne vasta, kun aloimme seurustelemaan mieheni kanssa. Toki lapsenakin olen joskus kyseistä elokuvaa katsonut, mutta se ei ole ollut joka vuotinen tapa. Mieheni kanssa olemme katsoneet kyseisen elokuvan joka joulu.Uusia lautapelejä ei tänä vuonna tullut, mutta sehän ei haittaa, sillä niitä meillä kyllä riittää. Lautapelien pelaaminen kuitenkin jouluna on perinne. Kuvassa olemme juuri aloittaneet pelaamaan peliä nimeltä Pane miljoona menemään.


Jouluruoka on katettu! On perunoita, karjalanpaistia, porkkanalaatikkoa, maksalaatikkoa, kinkkua, kalaa, italiansalaattia, perunasalaattia ja homejuustoa. Aattopäivänä ylijääneistä perunoista tehtiin paistinperunoita ja Tapaninpäivänä ylijäänyttä kinkkua hyödynnettiin pastan sekaan.Kynttilämerta Jämsän hautausmaalla.Jämsän keskustassa on upea joulukuusi, jota myös monet muut olivat ihailemassa ja kuvailemassa.


Lopuksi vielä haluan kiittää ihanista joulukorteista, joita olemme saaneet. Arvostamme suuresti! 
Hauskaa oli huomata, että puolessa korteissa oli kissan kuva ja myös Lakua muistettiin!

Toivottavasti joulunne sujui hyvin!
Hyvää tulevaa vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)