perjantai 31. joulukuuta 2021

Tavoitteita vuodelle 2022

Tätä blogijuttua kirjoittaessani vuosi lähenee loppuaan ja varmasti monet taas kerran pohtivat mennyttä ja tulevaa vuotta. Netissä on paljon vitsikuvia, missä vuotta 2021 ei jäädä kaipaamaan mm. koronan vuoksi. Pitkin vuotta on ollut monenlaisia rajoituksia, kuten tapahtumia on peruttu ja koronatilanne on näkynyt isosti mm. terveydenhuollossa. Vaikka itsellä asiat ovatkin olleet koronan puolesta hyvin, olen silti ollut huolissani muiden puolesta, kuten pysyykö kaikki läheiset terveenä ja saako kaikki pitää koronan vuoksi työpaikkansa. Onneksi myös läheisilläni on kaikki hyvin!

Jos miettii vuotta 2021 kokonaisuudessaan, niin vuosi on ollut rankka. Keväällä tapahtunut muutto Rovaniemeltä Jämsänkoskelle stressasi pitkään jo ennen muuttoa, muuton aikana ja muuton jälkeen. Hellekesä oli jotain aivan kamalaa, kuten myös Lakun terveysongelmat, mitkä kyllä lopulta sitten paranivat. Loppuvuodesta olo on helpottanut, koska uusi kotimme alkaa näyttämään jo kodilta, perhe voi hyvin ja olen innostunut tekemään monenlaisia uudenlaisia kivoja käsitöitä ja askarteluja, mistä tulee hyvälle mielelle.

Vuotta 2022 odotan mielenkiinnolla, mitä vuosi tuo tullessaan. Tavoitteita ja haaveita on ainakin monia, alla niistä muutamia!


Kuva: Pixabay.

Tavoitteitani vuodelle 2022:

Enemmän parempaa ruokaa - Piti hetki miettiä miten ilmaisen, millaista ruokaa tarkoitan. En tarkoita paremmalla mitään luksusruokaa, vaan ruokaa, joka on parempaa terveydelle ja ympäristölle. Olisi hienoa olla kasvissyöjä, mutta itselle se on liian iso pala haukattavaksi. Mutta koitan tehdä jonkinlaisen hyvän kompromissin, eli lisään kasvisten määrää ja vähennän lihaa, vaikken lihasta täysin ole luopumassakaan. Ajatuksena on vähintään kerran viikossa pitää kasvisruokapäivä ja kokeilla erilaisia uusia reseptejä.

E
nemmän liikuntaa - Liikunta on jäänyt niin vähälle, että ihan hävettää. Ihan jo oman hyvinvoinnin kannalta pakko skarpata, lisäämällä liikuntaa edes hieman!

Pianoharrastus? - Olen ilmoittautunut pianonsoiton starttikurssille, minkä ajatuksena on kokeilla pianoharrastusta ilman, että tarvitsee edes omistaa soitinta. Tästä saa vähän tuntumaa ja sitten voi päättää, voisko tässä olla oikein pidempiaikainenkin harrastus!

Kesäretkiä - 2021 kesäretket jäivät vähemmälle, koska muuttamisen jälkeen oli vielä kauhea stressi, helteet vei voimat ja Laku-kissallakin oli asioita eläinlääkäriin. Toivottavasti tulevana kesänä päästäisiin retkille esim. kotieläinpuistoihin, huvipuistoihin ja geokätköilemään.

Kalastamaan - 2021 kesällä oli niin paljon kaikkea muutakin ajateltavaa, että kalastus vaan jäi sivuun. Lisäksi, koska olimme uusia paikkakunnalla, emme tienneet sopivia kalastuspaikkoja. Nyt perehtymiseen on aikaa ja kalastusluvat voikin hankkai hyvissä ajoin keväällä!

Viihtyisä vierashuone - Vierashuoneemme (kutsutaan myös kissahuoneeksi) on jo asuttavassa kunnossa, mutta jotain asioita puuttuu, kuten kirjoituspöytä. Kirjoituspöydällä on huoneessa iso merkitys, koska siitä tulee Lakulle hyvä katselupaikka ikkunasta ulos ja lisäksi pöytä tuo helpotusta esim. askarteluun ja palapelien kokoamiseen. Lisäksi seinälle on tarkoitus laittaa kissa-aiheisia tauluja. En malta odottaa, millainen huoneesta tuleekaan!

Millaisia tavoitteita sinulla on vuodelle 2022?

2 kommenttia:

  1. Kivoja tavoitteita olet pohtinut. Ja monet sellaisia, että ne ovat ihan toteuttamiskelpoisia. Kesäretket ovat aina kiinnostavia. Varmasti teille erityisen ilahduttavia, koska asutte nyt ihan uusissa maisemissa. Sisustaminen on kivaa. Varmasti saatte ihanan toimivan olohuoneen. Kaikkea hyvää ensi vuoteesi!

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)