sunnuntai 11. elokuuta 2019

Laku-kissan ensimmäinen vuosi meillä

Vuosi on mennyt älyttömän nopeasti! Muistan vielä hyvin, kuinka kovasti halusin meille kissaa ja selvittelin heltyisikö vuokranantaja lemmikkieläimeen ja mistä löytäisimme kissan? Pitkään katselin kissoja Meri-Lapin Eläisuojeluyhdistykseltä, mutta yhtenä päivänä paikallinen Eläinhoitola Käpälärinne ilmoitti Facebookissa mustasta aikuisesta kissasta, joka on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Näin Laku löytyi. Silloin Lakulla ei ollut vielä nimeä ja ensimmäiset kuvat Lakusta olen nimennytkin "mustaksi kissaksi". Otin yhteyttä Käpälärinteelle ja kävimme katsomassa Lakua ensikodissa. Lakuhan hurmasi meidät heti. Jos Laku ei olisi tullut meille, olisi Lakulle ollut myös toinen ottaja. Mutta Lakuhan muutti meille noin viikko ensitapaamisen jälkeen. 

Laku ensimmäisenä päivänä tutustumassa uuteen kotiin.

Laku kotiutui nopeasti ja tulikin ensimmäisenä iltana tutustumaan meihin. Nopeasti myös tutustuimme ja ystävystyimme. Alku tosin ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Huolta tuotti niin ripuli, kuin vääriin paikkoihin pissaaminen. On yhä mysteeri, mikä nämä aiheutti.  Ehkä pissailu oli uuden kodin merkkaamista tai stressiä? Hiekkalaatikkoa alettiin pitämään siitä lähtien hyvin siistinä, eli aina kun jotain tuotosta on havaittavissa, ne poistetaan. Lakulle hankittiin myös viljatonta ja vatsaystävällistä kuivaruokaa lemmikkikaupasta ja ripulin aikana Laku sai lääkettä, joka maksoi muutaman kympin. On siis hyvä muistaa lemmikkiä hankkiessa, että eläinlääkäri- ja lääkekuluja voi tulla ihan koska vain! Pitkään luulimme, että Lakulle ei mikään  märkäruoka kelpaa, mutta kokeilimme joskus uudestaan ja etenkin keittotyyppiset märkäruoat maistuvat. Nykyään Laku saa siis sekä kuiva- että märkäruokaa.

Laku on saanut aina eläinlääkärissä hyvää hoitoa.

Vuoden aikana Laku on käynyt pari kertaa eläinlääkärissä. Ensimmäinen käynti oli, kun ihmettelin Lakun vatsassa olevaa pattia. Patti osoittautui napatyräksi, eikä se ole vaarallinen. Jossain vaiheessa Laku kuolasi paljon, mikä herätti huolemme. Laku kävi pikapolilla tarkastuksessa ja verikokeissa ja lääkäri epäili hetkellistä pahoinvointikohtausta. Kuolaaminen loppui ja vaikea sanoa, mitä silloin tapahtui. Lähikuukausina olisi tarkoitus viedä Laku hammashoitoon, rokotukseen ja madotukseen.

Laku tutustumassa hoitopaikkaan.

Kesällä Laku oli myös viikon verran eläinhoitolassa hoidossa matkamme ajan. Hoidosta jäi ristiriitainen tunnelma. Vaikka uskon, että hoitola on hyvä, en koe sitä Lakulle sopivaksi hoitopaikaksi jatkossa.  Toivotaan, että jossain kohtaa Laku saisi hyvä hoitajan kotiin!

Kuka kissa ei pahvilaatikoita rakastaisi? Kenkälaatikko on Lakun mieleen.

Mutta noin kokonaisuudessaan Lakun ensimmäinen vuosi meillä on sujunut hyvin. Laku on ihana kissa. Laku ei esim. raavi seiniä tai huonekaluja tai ole kovaääninen. Laku on todella leikkisä, ystävällinen ja kuten Käpälärinne ilmoituksessaan kertoi: rakastaa rapsutuksia.  Asumme kerrostalokaksiossa, joka menee läpi kerrostalon. Laku tykkää juosta asuntoa päästä päähän ja tykkää leikkiä laserlelulla ja leluhiirellä. Laku on fiksu ja tajuaa raapia raapimispuuta ja tykkää katsella ikkunalaudoilta ja kiipeilypuusta ulos. Ulkonahan liikkuu vaikka mitä: autoja, ihmisiä, lintuja, oravia... Joskus kokeilimme Lakulle valjaita, mutta jotenkin tuntuu siltä, että Laku pelkää outoja ääniä. Tämän näki heti siinä, kun avasimme oven rappukäytävään, Laku pelkäsi heti käytävän ääniä. Toki varmaan valjaatkin ahdistivat. Mutta kaikki kissat eivät ulkoile. Lakulla kuitenkin on seuraa ja virikkeitä, joita kissa tarvitsee. Jonain päivänä haluaisin tilavempaan asuntoon, jossa olisi myös piha tai parveke. Se voisi olla hyvä vaihtoehto myös Lakulle.

Laku tykkää katsella ikkunasta maailman menoa. Ikkunat jota pidämme auki on säädetty niin, ettei kissa saa niitä auki. Laku itse välillä ahtautuu tuonne ikkunakoloon, mutta pääsee kyllä hyvin poiskin!

Meille kuuluu siis hyvää ja olen niin iloinen, että Laku on tullut osaksi perhettämme! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)