perjantai 19. huhtikuuta 2019

Laku-kissa pikapolilla - mistä oli kysymys?

Yhtenä viikonloppuna pistimme merkille, että Laku on alkanut yhtäkkiä kuolaamaan kovasti. Tottakai siitä heräsi huoli, että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Kun katsoin netistä, mistä kuolaaminen voisi johtua, löytyi vaihtoehtoja monenlaisia. Toisaalta joku kissa saattaa kuolata mielihyvästä, toisaalta kyse voi olla suuoireista tai myrkytyksestä. Laku oli tuolloin kuitenkin muuten kaikin puolin ok. Söi, joi, leikki ja kävi laatikolla normaalisti. Ehkä kuitenkin pientä levottomuutta oli aistittavissa. Soitin aluksi Eläinlääkärikeskus Kieppiin ja kerroin Lakun tilanteesta. Jos tilanne olisi pahentunut, olisi pitänyt mennä päivystykseen. Soitin myöhemmin varmuuden vuoksi myös päivystykseen, jossa sanoivat, että kissaa saa seurata tai tuoda halutessaan päivystykseen. Päätimme seurata Lakun vointia vielä jonkun aikaa ja vointi parani, joten jätimme päivystyksen väliin. Maanantaisin klo 8-10 Eläinlääkärikeskus Kiepissä Rovaniemellä on pikapoli, jonne lemmikkejä voi tuoda pikaisesti näytettäväksi. Päätimme, että menisimme maanantaina ihan varmuuden vuoksi pikapolille tarkistamaan, onko Lakulla kaikki hyvin. 
 
 Laku eläinlääkäri Katrin tutkimuksissa. Hoitaja auttaa.

Pikapoli toimii siten, että lemmikkejä otetaan järjestyksessä tutkittavaksi. Lakua ennen oli isompi koira ja odotushuoneessa oli Lakun kanssa samaan aikaan pieni mäyräkoira. Onneksi kummatkin koirat olivat kuitenkin tosi nätisti ja Laku sai olla rauhassa omassa kopassaan. Jonkin aikaa odoteltuamme tuli Lakun vuoro. Eläinlääkäri Katri ohjasi meidät tutkimushuoneeseen. Kerroimme Lakun oireista ja eläinlääkäri tutki Lakun. Ulkoisesti Laku voi hyvin. Eläinlääkärin kuitenkin ehdotti verikokeita, jotka päätimme varmuuden vuoksi nekin ottaa. Lakun vointi on tärkeintä ja on hyvä tarkastaa, ettei kyse ole myöskään mistään sellaisesta, mikä ei päälle päin näkyisi. Tulokset tulivat parin päivän päästä ja kaikki on hyvin. Kuolaamisen syynä pidettiin pahoinvointikohtausta ja mysteeriksi jää, mikä tämän aiheutti. Meillä ei kuitenkaan ole mitään esim. kasveja mistä voisi tulla myrkytys tai elämäntilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia, mikä voisi tehdä psyykkisiä oireita. Lakulla on kaikki nyt kuitenkin hyvin ja on hyvä, että selvittiin ihan säikähdyksellä. Hintaahan tälle käynnille tuli 128 euroa, koska poliklinikkakäynnin lisäksi tehtiin tutkimuksia. Juuri tällaisten tapausten varalta suosittelenkin lemmikin omistajalle tai lemmikkiä hankkivalle, että pistää säästöön useita satoja euroja. Näitä voi tulla ihan koska tahansa ihan kelle tahansa.

Lopuksi haluan kiittää Eläinlääkärikeskus Kieppiä hyvästä palvelusta. Lakua kohdeltiin hyvin, Laku sai kehuja ja meitä ihmisiäkin kohdeltiin hyvin.  

Loppukevennykseksi Eläinlääkärikeskuksen seinällä oleva Fingerpori.
Muistakaa leikkauttaa kissanne!

Laku-kissa voi hyvin! <3

Ps. Jos luet tätä julkaisua ja mietit oman kissasi kuolaamista, tarkastathan asian ja olet yhteydessä eläinlääkäriin, jotta saatte selvyyden, mistä on kyse!

1 kommentti:

  1. Kuvattiinko Lakun hampaita? Usein kuolaus johtuu suun alueen ongelmista ja osaa (esim forl) ei näe lainkaan ilman röntgenkuvaa :)

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)