tiistai 2. huhtikuuta 2019

Vierailulla Ähtärin Eläinpuistossa + arvonta!

Olen halunnut Ähtärin Eläinpuistoon siitä saakka, kun kuulin että Suomeen olisi tulossa pandoja. Nyt tämä toive täyttyi, kun pääsin vanhempieni kanssa Ähtärin Eläinpuistoon vierailulle maaliskuun puolivälissä. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi vanhempieni kanssa reissannut. Lapsena kaikki yhteiset retket olivat ihan parhautta ja on harmi, että iän myötä retket katoaa. Mutta eihän sen pidä mennä niin, sehän on vaan mahtavaa, jos vielä aikuiset lapsetkin haluavat ja pääsevät vanhempiensa kanssa pikku reissuille!

Lähdimme aikaisin aamulla Nokialta kohti Ähtäriä. Kuljimme omalla autolla ja matkaa kului noin 2 tuntia. Kun pääsimme Ähtärin keskustaan, jatkoimme perille opastekylttien mukaan. Parkkipaikkoja on paljon, nimittäin pysäköintialueita on peräti kolme, joista lähin P1 on maksullinen 5 euroa/päivä. Mitään lipunmyyntikojua ei ollut, vaan liput ostetaan Zoo Shopista. Pyysin koko seurueen mukaan hakemaan lippuja, koska en tiennyt, onko kyseessä ranneke vai millainen systeemi. Kyseessä on kuitenkin vähän samantyylinen lippu kuin esim. konserttiin mentäessä. Näissä lipuissa kuitenkin tärkeitä ovat viivakoodit, jotka luetaan pandataloon ja puistokierrokselle mentäessä ja poistuessa. Viivakoodia laitteelle näyttämällä portti aukeaa. Ähtärin Eläinpuistossahan voi valita meneekö pelkälle puistokierrokselle, pelkkään pandataloon vai yhdistelmälipulla molempiin. Meillä oli juurikin tällaiset yhdistelmäliput. Kun sinne saakka kerta mennään, pitäähän se kaikki nähdä ja kokea! Lippu on voimassa kaksi päivää, mutta pandataloon pääsee vain yhden kerran sisään.

Eläinpuistossa käynti oli koko seurueellemme kaikinpuolin kiva kokemus ja tuon tähän blogijuttuun esille myös vanhempieni mielipiteitä. Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että kolmen kilometrin reitti ei tuntunut laisinkaan pitkältä, koska kokoajan kuitenkin pysähdeltiin ja kivaa katseltavaa oli jatkuvasti. Monet pitävät eläinpuistoja vain kesäkohteina, mutta kyllä meillä oli mukavaa myös maaliskuun puolessa välissäkin. Ilma oli sopiva, ihmisiä vähän ja ennenkaikkea näimme monia eläimiä hyvin! Jos joku pieni miinus haetaan, mille ei voi mitään, on ajoittain märkä/liukas tie. Mutta tässäkin se hyvä puoli, että tie oltiin kyllä hyvin hiekoitettu. Kuvittelin myös että farmi olisi vain kesäisin auki, kun oli niin hiljaisen näköistä, joten se jäi meiltä vallan välistä. Se olisi ollut kyllä auki. Positiivisiksi asioiksi nostamme myös mm. levähdyspaikat, wc:t, puiston siisteyden ja ennenkaikkea sen, että eläimet näyttivät hyvinvoivilta. Jos miettii kaukaa tulevia ja vaikkapa lapsiperheitä, Ähtärissähän on todella hyvin erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja muita palveluita, kuten Flowpark ja Hotelli Mesikämmen, jossa on myös kylpylä. Voisin hyvin kuvitella Ähtäriin esim. perheloman tai luokkaretken. Jokaisen pitäisi päästä Ähtärin Eläinpuistoon edes kerran elämässään! Innokkaana valokuvaajana sain valtavasti hienoja eläinkuvia ja koitin valita tähän juttuun muutamia, joista puistosta saisi jonkinlaisen mielikuvan. Sopivien kuvien valinta oli vaikeaa, koska kaikki eläimet on niin ihania! Arvonta jutun lopussa.

 Tottakai reissun odotetun eläin ja kohokohta oli nähdä pandat. Pyry otti rennosti bambua syöden ja Lumi söpöili nukkuessaan. Ihania ovat kummatkin!

 Itse kierroksen alkupäässä näimme ketun. Oli kiva nähdä kettu kerrankin selkeästi.

 Eläimistä on hyvät esittelykyltit. Mikäli jonkun eläimen tietokyltit kiinnostaa erityisesti, samat tiedot voi lukea myös Ähtäri Zoon nettisivuilta tästä.

 Maaliskuun puolessa välissä karhutkin olivat heränneet talviunilta ja olivat touhukkaalla päällä! Olen kyllä aikaisemminkin karhuja eläinpuistossa nähnyt, mutta en näin touhukkaita!

 Hirvien lähellä oleva tulistelupaikka. Voisihan siinä olla kiva paistaa makkaraa!

 Kovin lumista oli vielä kesäkahvilan pihalla, joka ei vielä ollut siis toiminnassa. 
Uskoisin, että kesällä väkeä piisaa! Kahvila sijaitsee noin kierroksen puolivälissä, eli hyvällä paikkaa!

 Tunturipöllö on kaunis!

 Kierros on merkattu vihreillä tassuilla. Itse tie on hiekkatietä ja maasto mielestäni sopivaa, jyrkempiä kohtia taisi olla vain muutama kierroksen loppupäässä.

 Komea ilves!

 Okei, kuva saukosta ei ole ehkä paras, mutta halusin sen kuitenkin mukaan blogijuttuun, koska kyseessä on yksi suosikkieläimistäni. Ensin etsimme saukkoa pitkään ja kerkesin jo harmittelemaan, jääkö saukko näkemättä, mutta tämä kaveri tekikin komean kunniakierroksen vedessä sukellellen!

 Myös lumileopardi oli yksi odotetuimmista eläimistä, mitä halusimme nähdä. 
Mielestämme näin komea ja harvinainen eläin ansaitsisi enemmänkin näkyvyyttä!

 Sisäänkäynti puistokierrokselle vasemmalla, pandataloon oikealla. 
Pandatalosta pääsee myös suoraan puistokierrokselle.
Pääsyliput ostetaan Zooshopista, mikä olisi tästä kuvasta katsottuna oikealla. 

Lisätietoa, hinnat, aukioloajat ym. Ähtärin Eläinpuiston nettisivuilta

Arvonta! Nyt jollakin onnekkaalla on mahdollisuus voittaa kaksi yhdistelmälippua Ähtärin Eläinpuistoon! Miksi juuri sinun tulisi voittaa liput? Arvon kymmenen valitsemani mielestäni hyvän perustelun joukosta yhden voittajan, joka voittaa itselleen kaksi yhdistelmälippua. Jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan, on osallistumistapoja peräti kolme:
- Kommentoimalla tähän blogijulkaisuun.
- Kommentoimalla Venlan maailma -Facebook-sivulla olevaa julkaisua.
- Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen venlanmaailma [ät] luukku.com. [ät] korvataan @-merkillä.  
HUOM! Voit osallistua kilpailuun ainoastaan yhdestä paikkaa! Mikäli ilmenee, että sama henkilö yrittää osallistua useamman kerran, hänet poistetaan arvonnasta. Voit kuitenkin vinkata arvontaa esimerkiksi ystävillesi. Arvontaan on mahdollista osallistua su 14.4.2019 kelo 23.59 asti ja arvonta suoritetaan mahdollisimman pian. Voittajaan ollaan yhteydessä joko Facebook-viestillä tai sähköpostitse. Mikäli osallistut blogijuttua kommentoimalla tai sähköpostitse, muistathan jättää nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi. Huomaathan, että blogijutun kommenttikentän näkevät kaikki, joten turvallisin tapa on osallistua sähköposti, helpoin Facebook.

13 kommenttia:

 1. Ei ole tullut itse käytyä, joten aika kiva olisi lähteä käymään lippujen painostamana 🤔 Tai jos ei siltikään pääse paikalle, niin loistava lahjaidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laitathan mukaan sähköpostiosoitteesi, jos onni potkaisee!

   Poista
 2. Haluaisin nähdä pandat ja en ole ikinä käynyt ,olisi hienoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mikäli haluat osallistua arvontaan, laitathan mukaan nimesi tai nimimerkkisi, sekä sähköpostiosoitteen.

   Poista
 3. Pandat on vielä livenä näkemättä. Kevätstressin poistoon olisi oivallinen väline katsoa näita kahta palleroa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mikäli haluat osallistua arvontaan, laitathan mukaan myös sähköpostiosoitteen.

   Poista
 4. Olen siitä lähtien kotona ruinannut kun pandat tuli että haluan nähdä ne ❤️ mutten ole vieläkään päässyt ☹️ miula on sängyssäkin vieressäni pehmolelu pandoja. Miun tulevaisuuden haaveena on nähdä pandat ihan livenä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jos haluat osallistua arvontaan, laitathan mukaan myös sähköpostiosoitteesi.

   Poista
 5. Riitta: Kävin viime keväänä ja pandat aivan ihania. Veisin kummityttöni sinne synttärilajaksi täyttää 10v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jos haluat osallistua arvontaan, laitathan myös sähköpostiosoitteesi.

   Poista
 6. Itse olen käynyt Ähtärissä joskus lapsena. Lapsia en ole vieläkään saanut vietyä sinne, joten voitto korjaisi sen😊 Ja kaikki haluaa tietysti nähdä pandat!!🐼❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Aira! Jotta menee arvonnan sääntöjen mukaan niin pitäisi olla sähköpostiosoite, mihin ottaa yhteyttä jos voittaa. Osallistua voi myös Facebookissa tai sähköpostitse.

   Poista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)