lauantai 20. huhtikuuta 2019

Positiivinen yllätys / Kirjeitä nuorelle itselleni kirjojen julkistustilaisuudessa

Keskiviikkona 23.3.2019 viettiin Ravintola Ostrobotniassa kahden Docendon uutuuskirjan julkistamistilaisuutta. Vaikka olen paljon lukenut kirjoja ja kirjottanut paljon kirjaesittelyjä, tämä oli vasta toinen julkistamistilaisuus missä olen ollut mukana. Halusin julkistamistilaisuuteen, koska kumpikin kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja muutenkin oli kiva päästä reissulle Helsinkiin pitkästä aikaa. Ravintola Ostrobotnia ei sanonut itselleni mitään, joten olin ihan täysin karttojen varassa että löytäisinkö perille. Aluksi meinasin hieman eksyä, mutta loppupeleissä löysin hyvin perille. Paikka missä julkkarit oli, oli kiva pieni tila, missä oli suuri pöytä, jonka ympärillä tuolit vieraille. Tarjolla oli kahvia ja pullaa. Mukana oli Docendolta Tuomas Marjamäki ja Heli Bergius, kirjailijat Aino Leppänen ja Anneli Juutilainen, sekä Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa mukana olevat Arja Koriseva ja Marco Bjurström. Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa on mukana monia julkisuuden henkilöitä ja oli kiva nähdä myös Arja ja Marcokin! Aluksi kirjailijoita haastateltiin ja loppu aika oli vapaata, kuten haastatteluja, keskusteluja, kuvien ottamista ja nimikirjoitusten jakoa.

Aino Leppäsen Positiivinen yllätys on fiktiivinen romaani, jossa on kuitenkin taustalla tositarina. Kirjassa 17-vuotias Aino kokee elämänsä yllätyksen tehdessään positiivisen raskaustestin. Aino päättää pitää lapsen ja elämässä tulee monenlaisia uusia asioita, kuten pikainen itsenäistyminen ja aikuisen vastuu. En ole vielä lukenut kyseistä kirjaa, joten pidempää esittelyä en osaa tässä vaiheessa sanoa, mutta lähden todella mielenkiinnolla lukemaan tätä kirjaa. Kirjasta tekee erityisen mielenkiintoiseksi sen, että se pohjautuu tositapahtumiin. Nyt vielä kun on nähnyt aikuisen Ainon ja millainen hän on, ehkä nuorestakin Ainosta saa jonkunlaisen mielikuvan selkeämmin?

Anneli Juutilaisen Kirjeitä nuorelle itselleni -kirjassa tunnetut suomalaiset kirjoittavat kirjeen nuorelle itselleen. Kirjeen kirjoittaminen nuorelle itselleen on kansainvälinen ilmiö, jota saatetaan käyttää mm. osana terapiaa. Herkkien ja rajujenkin tarinoiden mukana on myös iloa. Kirjassa on mukana 21 tunnettua suomalaista, joista esimerkkinä vaikkapa Krista Kosonen, Ellinoora, Riku Rantala ja Heikki Silvennoinen. Kirjan pääkohderyhmänä ovat nuoret ja kirjaa suositellaankin esim. rippi- tai valmistujaislahjaksi, mutta kirjaa suositellaan myös vanhemmille ja oikeastaan ihan kaikille. Eikä kaikkia tarinoita  välttämättä tarvitse lukea, vaan juuri ne, mitkä itseä kiinnostaa. Lähden mielenkiinnolla lukemaan koko kirjan ja vähän olen miettinyt, pitäsikö itsekin kirjottaa kirje nuorelle itselleen?

Kirjojen julkistustapahtumassa jokainen sai kirjat tutustuttavakseen.

Aino Leppänen kertomassa kirjastaan.

Anneli Juutilainen haastattelussa.

Arja Koriseva kuvauksellisena. Olisi kauheesti tehnyt mieli sanoa Arjalle jotain kivaa ja kannustavaa, mutta Arjan juttusille oli paljon halukkaita. Jos Arja jostain syystä eksyt blogiini, haluan sanoa, että olet rohkea ihminen ja hyvä esimerkki!

Kiitos, että sain olla mukana julkkareissa! :)

1 kommentti:

  1. Kirjeitä nuorelle itselleni kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta. Täytyy varmasti lainata se kirjastosta.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)