lauantai 11. huhtikuuta 2020

Levyarvostelu: Vesala - Etsimässä rauhaa

Paula Vesala on varmasti Suomen yksi tunnetuimmista naisartisteista ja ei siten esittelyjä kaipaa. Paula Vesala tuli tunnetuksi PMMP-yhtyeestä Mira Luodin kanssa. Lisäksi Vesala tunnetaan myös sanoittajana ja säveltäjänä, sekä näyttelijänä (mm. Tyttö nimeltä Varpu, Tuntematon sotilas). PMMP:n lopettaminen oli aikoinaan iso harmi, mutta onneksi sekä Paula, että Mira lähtivät soolourille. Etsimässä rauhaa on Vesalan toinen sooloalbumi ja olen odottanut levyä innolla, sillä monet singlejulkaisut ovat olleet todella hyviä!


Kappalelista ja omat arvioni kappaleista:
1. Olin kerran täällä ***
2. Makaroonilaatikkoo ****
3. Nyt on lähtö *****
4. Me tanssitaan liian vähän ***
5. Etsimässä rauhaa ****
6. Mul ei oo lapsuudensankarii *****
7. Kuningas ***
8. Uusia unelmia ****
9. Meillä kummittelee ****
10. Aurinko **
11. Puisia taloja ***


***** = Todella hyvä, **** = hyvä, *** = ihan ok, ** = ei niin mieleinen, * = ei yhtään mieleinen. 

Kommentit levystä: 
Voi että, olisi niin paljon kommentoitavaa että saisin pitkän analyysin koko albumista, mutta koitan nyt jotenkin saada tiivistetyn arvion! Mitä tulee arvioihin, nehän vaihtelevat ihmisillä todella paljon. Joku tykkää toisesta kappaleesta enemmän, joku vähemmän. Kunnioitetaan jokaisen omaa mielipidettä! Heikoin arvio tällä levyllä on omalla kohdallani aurinko -nimisellä kappaleella. Vaikka se ei itseäni niin miellytä, se ei silti meinaa sitä, että kappale olisi huono. Voisin hyvin kuvitella kyseisen biisin esim. tv-mainoksessa, tv-ohjelmassa tai elokuvassa. Hyviä kappaleitahan albumilla on monta. Yksi parhaista on mielestäni mul ei oo lapsuudensankarii. Aluksi kappale pelästytti pituudellaan (6:18 min), mutta kun kappaletta on kuunnellut, sen kuuluu olla juuri sellainen kuin on, eikä kappaleen pituus haittaa. Etenkin tämä kyseinen kappale pistää miettimään, että mistä sanoitukset ovat tulleet ja ovatko ne tosielämästä? Samaa pohdin myös monissa muissakin kappaleissa. Onko esim. lakanoita vaihdettu kuten meillä kummittelee -kappaleessa? Entä mistä lähdetään nyt on lähtö -kappaleessa? Iso arvostus albumille tulee siitä, että se on tehty ajan kanssa ja se kuuluu levyllä hyvinä kappaleina.  Arvostan myös sitä, että kappaleita on 11. Omasta mielestäni jos albumin tekee, kappaleita tulisi olla vähintään 10, muuten levy ei tunnu albumilta. Kokonaisuudessaan albumi on mielestäni hyvä paketti. On iloa, on surua, on voimaa ja sitä albumin nimessäkin kaivattua rauhaa. Monenlaisia kappaleita monenlaisiin tilanteisiin!

Kokonaisarvioni levystä: 4/5.

Levyn perustiedot:
Artisti: Vesala
Julkaistu: 2/2020
Tyylilaji: Pop
Levy-yhtiö: Warner Music

Osta levy:
Levykauppa Äx
CDON
Swamp

Kuuntele:
Apple Music
Spotify

Vesala - Nyt on lähtö

Vesala - Mul ei oo lapsuudensankarii.

 Kiitokset Warner Musicille yhteistyöstä!

Levyarvostelut perustuvat omaan, rehelliseen mielipiteeseeni. Etsimässä rauhaa on toinen levyarvosteluni ja arvostaisin kommentteja, jos jutusta esim. puuttuu jotain, mitä olisi hyvä mielestänne olla.

Vinkki:  Tutustu myös Vesalan aikaisempaan albumiin, PMMP:hen, Mira Luotiin, sekä Vain elämää -kausille 3 ja 10, joilla Vesala on ollut mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)