sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Koronaviruksen tuomia hyviä asioita

Kun viimeaikoina on lukenut, katsonut tai kuunnellut päivän uutisia, ovat uutiset käsitelleet pääasiassa koronavirusta. Ihmisiä on sairastunut, joutunut sairaala-tehohoitoon ja pahimmillaan jopa kuollut. Lisäksi virus on aiheuttanut sen, että talous on kuralla. Lisäksi monet ihmiset eivät pääse esim. töihin, kouluun tai harrastuksiin ja rajoituksia on paljon. 

Mutta kaikkien näiden huonojen asioiden lisäksi koronavirus on tuonut myös joitakin hyviä asioita! 

Kuva: Pixabay.

Luonto ja eläimet voivat paremmin
Ilmansaasteiden vähentyessä maisemat ovat muuttuneet kirkkaammiksi ja turistien lähdettyä isoista turistikohteista vedet ovat kirkastuneet ja kaupungit hiljentyneet. Linnut laulavat kovempaa, eläimiä saattaa näkyä isojen kaupunkien keskustoissakin ja esim. Thaimaassa on saatu upeita kuvia merilehmäparven uintiretkestä ja Phuketissa on kuoriutunut eniten merikilpikonnia 20 vuoteen. Toivon niin kovasti, että luonto ja eläimet saisi paljon hyötyä tästä poikkeusajasta!

Palveluita kehitetty / etämahdollisuudet
Korona-ajan myötä on syntynyt monia uusia verkkokauppoja, tuotteiden toimitus kotiin on suosittua ja on kehitetty aivan uusia palveluita. Muusikoiden etäkeikat, etätanssitunnit, etäkirjanjulkistustilaisuus... Monia asioita voi onneksi tehdä etänäkin!

Ihmiset ovat auttavaisempia
On ollut ihanaa huomata, miten auttavaisia ihmiset ovat olleet korona-aikana! Esim. Nappinaapuriin on tullut paljon ilmoituksia avuntarjoajista ja lisäksi apua tarjotaan esim. Facebookissa. Myös erilaiset hyväntekeväisyysjärjestöt ja kaupungit tarjoavat apuaan. Kunpa ihmisten auttamisen halu jäisi myös korona-ajan jälkeenkin. Vanhukset varmasti kaipaisivat kauppa-apua muulloinkin!

Kuva: Pixabay.

Ei huonoa omaatuntoa kotona olosta 
Monet ihmiset viihtyy kotona hyvin. On kiva olla perheen kesken ja tehdä asioita mitä nyt kotona voi tehdä: omia harrastuksia, katsoa leffoja/sarjoja, pelata lautapelejä... Monesti ihmisiltä odotetaan, että pitäisi jatkuvasti olla jossakin menossa (työ, koulu, harrastukset), mutta nyt kotoilu on jopa suositeltavaa ja ihmiset saavat olla rauhassa!

Oman tilan huomioiminen 
Varmasti monet tietää, miten ahdistavaa välillä on esim. kaupoissa, julkisissa kulkuneuvoissa tai tapahtumissa, miten ihmiset ovat niin lähellä toisiaan. Nyt ihmisiä neuvotaan pitämään turvaväliä ja monet onneksi niitä hyvin noudattavatkin. Millähän tämä oman tilan huomiominen saataisiin ihan pysyväksi tavaksi korona-ajan jälkeenkin?

Arvostus 
Esim. kaikki terveydenhuollon ammattilaiset ovat saaneet nyt valtavasti kiitosta ja arvostusta. Toivoisin, että myös monet muut henkilöt saisivat enemmän kiitosta ja arvostusta, kuten opettajat, siivoojat, kauppiaat, postinjakajat ym. ketkä tekevät töitä ihan normaalisti poikkeusoloista huolimatta. Arvostusta voi kuka tahansa osoittaa ihan pienilläkin teoilla, esim. sanomalla että "hieno homma kun olette töissä", "kiitos hyvästä palvelusta!" tai muuta vastaavaa.

Tapojen muuttuminen 
Todella monet ovat kiinnittäneet nyt enemmän huomiota esim. käsihygieniaan. Käsien pesemisestä oikealla tavalla on muodostunut tapa, joka toivottavasti jää monille ihmisille tavaksi myös korona-ajan jälkeenkin.

Kuva: Pixabay.

Rahan säästyminen
Tämä kohta ei koske kaikkia, enkä olisi itse keksinyt tätä, mutta useampi henkilö mainitsi tästä kysyessäni koronan positiivisia puolia Facebookissa. Koska jotkut ihmiset ovat etätöissä tai lomautettuna, ei työmatkoihin mene rahaa. Myös bensan hinta on hieman laskenut. Osalla ihmisistä rahaa puolestaan säästyy, kun ravintolat ja baarit ovat kiinni. Toki joillakin ihmisillä tilanne on ihan päin vastainen, esim. yrittäjillä.

Ajan säästyminen
Joillain ihmisillä saattaa mennä tavallisesti päivässä useampikin tunti työmatkoihin. Kun työt tehdään etänä tai niitä ei ole, työmatkoihin kulutettava aika säästyy.

Mitä muita hyviä asioita koronavirus on mielestäsi tuonut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)