torstai 12. joulukuuta 2019

Testissä Dr. Oetkerin marenkijauhe - perinteisiä ja suklaisia marenkeja!

Dr. Oetkerin leivontatuotteisiin tuli tänä syksynä uusi mielenkiintoinen lisä: valmis marenkijauhe, johon ei tarvitse lisätä kuin vesi. Ei siis tarvita kananmunan valkuaista ja sokeria, ihan tämä pelkkä valmis marenkiseos ja 0,75 desiä vettä riittää. Vesi ja marenkijauhe sekoitetaan sähkövatkaimella, ensin pienellä teholla, sitten isolla teholla 3 minuuttia kunnes seos on koostumukseltaan sellaista, että kipon voi kääntää vaikka ylösalaisin eikä seos valu. Tämän jälkeen saakin käyttää omaa luovuuttaan: kun marenkiseoksen laittaa pursotinpussiin, millaista tyllaa käyttäisi? Entä minkä värisiä marengeista tekisi? Itse käytin marengeissani lisäksi Dr. Oetkerin geelivärejä, pinkkiä ja lilaa. Jaoin seoksen puoliksi ja lisäsin toiseen puolikkaaseen toista väriä, toiseen toista. Lisäsin väriä ihan vain pari pisaraa ja sekoitin varovasti lusikalla, jotta marengeissa näkyisi sekä valkoista, että lilaa/pinkkiä. Kummatkin seokset pursotin omassa pussissaan ja omalla tyllallaan. Tämän jälkeen paistoin marenkeja 100 asteessa hieman reilu tunnin.Ohjeessa sanoo, että marinkeja voisi tulla peräti 100 kpl, mutta kun itse tein marenkeja eri tyyleillä ja eri kokoisia, sain 25 marenkia. Jos siis tuon 100 kpl meinaa saada, saa melko pieniä marenkeja tehdä. Marenkipussin ohjeessa sanotaan, että marengit paistetaan kiertoilmauunissa, mutta ihan tavallisessa kotiuunissakin näitä voi tehdä. Itse hyödynsin näissä tätä monsterimarenkien ohjetta

Seuraa myös Dr. Oetkerin Leivo ja koristele -sivua Facebookissa ja Instagramissa!

Dr. Oetkerin Perfect Merengues -marenkiseos. Kuva: Dr. Oetker.

Marenkiseos, johon on lisätty lilaa geeliväriä. Geelivärejä löytyy myös keltaisena, punaisena, sinisenä, vihreänä, oranssina, pinkkinä ja mustana.

Pursotetut marengit odottamassa paistamista.

Valmiita marenkeja.

Monesti olen eräässä kahviossa ihaillut valtavia suklaamarenkeja ja ajattelin kokeilla tehdä niitä myös itse. Lisäsin marenkiseokseen 50 g sulanutta (jäähtynyttä) tummaa leivontasuklaata ja sekoitin hieman, aivan kuten geelivärejäkin. Näistä marengeista tein tarkoituksella isoja ja paistoin 125 asteessa 1 tunti 15 min. Teimme miesystäväni kanssa myös toisen suklaamarenkisatsin, mutta ne epäonnistuivat. En tiedä mikä tähän oli syynä, olisiko suklaa ehkä ollut liian lämmintä tai sekoitettu liikaa? Mutta näistä onnistuneista jäi kyllä hyvä fiilis!

Mutta mikä fiilis marenkijauheesta noin yleisesti jäi? Itse tykkäsin kovasti, miten helppoja nuo perusmarengit loppupeleissä oli tehdä! Yksi pussi tälläistä kaappiin jonkun kivan geelivärin kanssa niin on kiva vierasvara! Voisin kuvitella että kivaa myös lasten kanssa!

1 kommentti:

  1. Just ostin kanssa ja aattelin kokeilla,taidan tehdä marenkipohjia saa sitten jouluna laittaa täytekakun väliin.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)