torstai 12. joulukuuta 2019

Testissä kuviokaulin - yhteistyössä Pieni leivontapuoti

Kuviokaulin on ollut parina vuotena todella suosittu tuote hieman erilaisten piparien, keksien ym. leivonnassa. Kuviokaulimen idea on hyvin yksinkertainen: tuoda kaunis kuviollinen pinta pipariin tai keksiin. Olen usein ihaillut netissä keksejä joissa kuviokaulinta on käytetty ja mietin, että mitenköhän näin joulun alla kuviot näkyisivät ihan perus pipareissa? Ajattelin testata asiaa lumihiutalekuvioisella Valek-kuviokaulimella. Tätä kyseistä kuviokaulinta ja muita kuviokaulimia löytyy Pienestä leivontapuodista, esim. laittamalla hakukenttään kuviokaulin. Osa tuotteista saattaa olla suuren suosion vuoksi loppu, mutta tätä kirjoittaessani monia on vielä myös jäljellä.

Mitä tulee tähän kuviokaulimeen, pisteet siitä, että tuote on käsin tehty, laserkaiverrettu ja käsin öljytty. Lisäksi pidän puusta materiaalina, vaikka se tuleekin huomioida pestessä niin, että kaulinta ei saa liottaa tai laittaa astianpesukoneeseen. Sanoisin, että kaulinta sai painaa aika paljon tuohon piparitaikinaan, että jäljet näkyivät parhaiten. Olisi mielenkiintoista tietää, millaista jälkeä erilaiset kuviokaulimet tekevät, esim. missä kuvio on isompaa. Hintaa tällä kaulimella on 19,90 e, mikä selittyy mielestäni hyvin tuolla, että tuote on käsin tehty. Voisin kuvitella tälläisen hyvin lahjaksi esim. innokkaalle leipurille! Esim. lumihiutalekuvio toimii hyvin muutenkin kuin jouluna. 

Pst. Pieni Leivontapuoti on mukana Taitava Lappi Joulumarkkinoilla 14.12.2019 10:00–15.12.2019 16:00 Lyseonpuiston Lukiolla Rovaniemellä. Mukana kuviokaulimia, sekä piparkakku- ja suklaamuotteja!


Lumihiutalekuvioinen kuviokaulin. Käsittääkseni kaikki kuviokaulimet ovat tälläisiä pieniä.
Pipareita leipoessamme käytimme Lidlin Jouluaitta-piparitaikinaa. 

Kuvio painettu taikinan pintaan.

Piparit odottamassa paistamista.

Valmiita pipareita. Toisissa kuvio näkyy paremmin, toisessa huonommin.

Mitä mieltä olet kuviokaulimesta? Millaisia pipareita teillä on tänä vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)