lauantai 21. joulukuuta 2019

Joulun top 3 - mitkä asiat ovat mielestäni parasta joulussa?

Mieheni kysyi yhtenä yönä, että mitkä asiat ovat mielestäni joulussa top 3? En osannut heti vastata, koska joulu koostuu niin monesta eri asiasta ja kysyinkin, voiko vastata, että kokonaisuus? Jäin kuitenkin miettimään asiaa, saisinko kuitenkin jonkinlaiset top 3:n tehtyä. Nyt kun olen melkein vuorokauden miettinyt asiaa, ajattelin jakaa nämä kolme asiaa myös muille nähtäväksi ja tässä ne tulee:

Muistaa voi monella tapaa. Meillä joulukortit pääsee joulun ajaksi kunniapaikalle jääkaapin oveen ja myöhemmin kortit laitetaan laatikkoon talteen.

1. Muistaminen
Jouluna lähetetään postikortteja, vietetään aikaa läheisten kanssa, annetaan apua tarvitseville, tarjotaan jouluherkkuja, saatetaan antaa lahjoja... Jos nämä kaikki jotenkin tiivistäisi yhteen pakettiin, mielestäni muistaminen olisi oikea sana. Meinasin aluksi kirjoittaa muiden ihmisten tai läheisten muistamisen, mutta yhtälailla myös tuntemattomia ja eläimiä muistetaan!

Tänä vuonna kotiimme ilmestyi kepposteleva tonttu! 
Tonttu maistoi pastilleja, mutta piparit jätti rauhaan...

2. Tunnelma
Tunnelma muuttuu joulun alla monessa paikassa erilaiseksi. Niin sisällä kuin ulkonakin on erilaisia koristeita, radiosta kuuluu joulumusiikkia, joulupukki ja tontut liikkuvat... Siltä ei voi välttyä. Toiset siitä tykkää, toiset ei. Itse tykkään! Joulu on mukavaa vaihtelua tavalliseen arkeen. Joulu näkyy myös meillä kodissa erilaisin joulukoristein, mistä tulee hyvä mieli. Tunnelmaa tuo myös erilaiset askareet, vaikkapa pipareiden ja torttujen tekeminen, jouluaskartelut, paketointi... Onhan näitä vaikka mitä! Pakko vielä lopuksi mainita, että jouluisin Rovaniemellä on lunta, mikä on ihana asia!

Myös Laku-kissa on olennainen osa joulua! Kuva joululta 2018.

3. Perinteet
Oikeastaan perinteitä on omalla kohdallani kolmenlaisia: ne perinteet, mitä vietetään lapsuudenkodissa, perinteet mitä vietetään miesystävän lapsuudenkodissa ja sitten meidän ihan omat perinteet. Nyt pari vuotta olemme olleet miesystäväni kanssa ihan kahdestaan joulun, tai tarkemmin kolmistaan, onhan meillä Laku-kissa! Joulustamme teemme omannäköisen ja sellaisen, missä on kummallekkin tärkeitä asioita ja perinteitä mukana. Perinteitä meillä on esim. Lumiukon katsominen, joulupuuro, jouluherkut ja lahjat. 

Mitä on sinun joulun top 3 -listalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)