tiistai 4. syyskuuta 2018

Lakun kuulumisia - kuukausi uudessa kodissa!

Iloisia uutisia - Laku voi nyt paremmin! Tämä tarkoittaa, että myös oma mielialani on parempi, kun rakas lemmikki voi hyvin. Kerroin aikaisemmassa julkaisussa Lakun vatsavaivoista, jossa arvuuttelin, mikä vatsavaivojen syypää voisi olla. Laku sai matokuurin (eläinlääkärin reseptillä, sellainen niskaan laitettava) ja markettiruoka vaihdettiin eläinkaupan herkkävatsaisten ruokaan. Enää vatsavaivoja ei ole ollut. Syytä on vieläkään vaikea sanoa, mutta itse veikkaisin markettiruoan viljoja, sillä muillakin on vastaavia kokemuksia markettiruoasta.

Laku on ollut nyt meillä siis kuukauden ja lukuunottamatta tätä vatsavaivaepisodia ja paria pissaa väärään paikkaan meillä on mennyt oikein hyvin. Eläinhoitolassa ja ensikodissa Lakun hiekka-astiaa oli siivottu 2-3 kertaa päivässä, joten uskon, että kyse pissoista värään paikkaan kyse oli siitä, että Laku on vaan tottunut niin tavattoman siistiin hiekkalaatikkoon. Nykyään siivoamme laatikkoa sitä mukaa, kun "tuotoksia" vain tulee. Laku on seurallinen, nauttii silityksistä ja rapsutuksista, tykkää leikkiä ja katsella maailman menoa ikkunoista. Mitään tuhoja Laku ei ole ainakaan vielä aiheuttanut ja olen ollut niin mielissäni, että Laku raapii raapimispuuta, eikä esim. sohvia niin kuin monet kissat tekee. Aluksi mietin myös sitä, mahtaako meille Lakun kanssa tulla koskaan samanlaista ystävyyttä, mitä Lakulla oli esim. ensikodin naiseen, mutta pelkäsin turhaan - Lakusta on tullut lyhyessä ajassa hyvä ystävä. <3

Vaikka itse olen ollut koko ikäni tekemisissä kissojen kanssa, on Laku ollut silti tärkeä opetus siitä, miten monenlaisia kissoja on olemassa ja miten kissasta on iso vastuu. Osasin odottaa, että esim. lääkekuluja jossain vaiheessa tulisi, mutten osannut kuvitella, että niin pian. Mitä nyt haluan kissaa hankkiville henkilöille sanoa: varautukaa kaikkeen. Esim. kaikki kissat ei kestä markettiruokaa ja eläinlääkäri- ja lääkekuluja voi tulla hyvinkin pian kissan hankkimisesta. Ennen kissan hankkimista kannattaa siis laittaa vaikka muutama satanen pahan päivän varalle jemmaan.

 Kissat rakastaa pahvilaatikoita. Huomasin läheisessä supermarketissa sopivan kokoisen pahvilaatikon ja nappasin sen mukaan, jotta Lakulle saataisiin askarreltua pesä.

Kissan myötä kissankarvoja ei voi välttää. Laskin pari vaatetta sängylle ja niistäkös Laku tykkää...

Siivoilin makuuhuonetta ja ostin Jyskistä edullisen säilytysrahin. Rahiin saa tavaraa talteen ja Laku pääsee siitä kätevästi ikkunalaudalle. Välillä Laku jää rahille hengailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)