keskiviikko 22. elokuuta 2018

Lakun ensimmäisten viikkojen kuulumisia

Lakun ensimmäiset viikot ovat sujuneet hyvin: on syöty, juotu, leikitty, nukuttu, puskettu, kehrätty, katseltu maailman menoa... Kaikkea mitä normaalin sisäkissan elämään kuuluukin.

 Raapimispuu on ikkunan edessä, mistä on kiva katsella ulos ja seurailla maailman menoa.
Mikäli samanlainen raapimispuu kiinnostaa, tämä kyseinen raapimispuu on nimeltään Karhunluola-raapimispuu ja sen löytää Zooplussasta.

Huoltakin Lakusta on ollut, nimittäin vatsavaivat. Kaunistelematta asiaa sen enempää: ripuli. Varmaan jokaisella kissalla on maha joskus syystä tai toisesta sekasin, mutta jos vaiva pitkittyy, pitää asialle tehdä jotain ja miettiä, mistä vaiva voisi johtua. Syy on ihan täysi arvoitus, ripuli kun voi johtua niin monesta asiasta.

- Stressaako kissaa uusi koti?
- Onko markettiruoka sopimatonta?
- Onko eläinkaupan ruoka sopimatonta?
- Vai ehkä äkillinen ruokavalion muutos?
- Onko kissalla matoja?
- Onko kyseessä joku vatsapöpö?
- Onko kissa jotenkin sairas?

Olemme olleet eläinlääkäriin yhteydessä useita kertoja ja keskustelleet myös eläinkaupassa ruuista. Laku on saanut nyt ripulilääkettä ja matokuurin ja tilannetta seurataan edelleen. Lukijoille voin vakuuttaa, että Lakusta pidetään hyvää huolta ja annamme kaikkemme, että Lakulla olisi hyvä olla ja masukin tulisi kuntoon. Muuten Lakulla on kaikki hyvin: kissa on virkeä ja leikkisä, eikä mitään merkkejä ole, että Laku olisi kivuissaan tai apea.

Markettiruuasta vatsaystävälliseen eläinkaupan ruokaan.

Katsoin ihan mielenkiinnosta kahden erilaisen kuivaruuan tuoteselostetta. Toinen markettiruokaa ja toinen eläinkaupasta ostettua herkkävatsaisen ruokaa. Havahduin siihen, miten epämääräisesti markettiruuassa on ainesosat ilmoitettu ja miten erilaiset aineosat ylipäätänsä näissä kahdessa kuivaruuassa on. Laku oli saanut eläinhoitolassa jotain eläinkaupan ruokaa ja meille tullessa tarjosin markettiruokaa. Alan epäilemään, voisiko markettiruoka olla syy, miksi Lakun vatsa meni sekaisin? On muitakin kissoja, joilla markettiruokien viljat laittavat mahan sekaisin. Tarjoan nyt Lakulle tätä eläinkaupan herkkävatsaisten ruokaa ja toivotaan, että masu pysyisi sillä kunnossa. Voihan syy olla toki muukin?

Laku odottaa rapsutuksia.

Mitäs muuta? Lakuhan on ollut tosi reipas. Jo toisena iltana sai rapsutella ja siitäkös Laku nauttii. Aina saisi olla rapsuttelemassa. Päivä päivältä rohkeutta on tullut lisää ja kotiuduttu paremmin. Laku tykkää katsella ikkunoista maailman menoa ja meillä onkin hyviä katselupaikkoja Lakulle. Yleensä juuri kun olemme menossa nukkuun, Lakulla alkaa iltaleikit ja -rallit. Läpitalon asuntoa on hyvä juosta päästä päähän. Lopulta Lakukin kuitenkin rauhoittuu ja yöt olemme saaneet nukkua rauhassa.

Pidetään peukkuja, että Lakun masuvaivat olisivat nyt ohi. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)