sunnuntai 19. elokuuta 2018

Katsaus Pieneen pahan mielen kirjaan

Pieni pahan mielen kirja herätti heti huomioni Otavan kesän kirjaesitteessä, mutta en ollut ihan sen perusteella varma, millainen kirja mahtaisi olla ja olisiko se kannattava hankinta. Kirjan ilmestyttyä menin taas perinteiselle kirjakauppakierrokselleni ja päätin ihan mielenkiinnosta selailla kirjaa. Kirjan sisältö alkoi heti hymyilyttämään. Tämä pitää saada.


Mitä kirja sisältää?

Kirja jakautuu yhteentoista osaan: moiti muita, löydä syylliset, sano suoraan vaan, kanavoi katkeruutesi, ahdistu arjessa ja juhlassa, ärsyynny verkossa, kaivele menneitä, bongaa maailman virheet, kokoa tärkeää sanastoa, piirrä paheksuntasi ja valitse vihattavin. Hyvän mielen kirjoja on olemassa vaikka kuinka, mutta tässäpä onkin vaihtoehto, mihin saa purkaa kaikkea pahaa mieltä. Mikä lähipiirissä tai maailmassa ylipäätänsä ärsyttää? Mitä tekisi mieli sanoa, mutta ei kehtaa? Millaisia sähköpostiviestejä tekisi mieli lähettää? Mitä asioita et ikinä anna anteeksi? Kenen piirtäisit voodoo-nukkeen? Minkälaisia traumoja olet kokenut? Mikä elämässä on turhaa? Mitä ihmiset eivät vain käsitä? Kirjassa on monipuolisesti kysymyksiä ja erilaisia tehtäviä. Suurinosa kirjasta on ihan peruskysymyksiä, mutta kirjasta löytyy myös mm. kuvia joita värittää ja piirustustehtäviä. 

 Millainen olisi painajaistesi kesäloma tai joulunvietto?

 Kuka ansaitsisi paikkansa voodoo-nukessa? Entä millainen on ruma eläin?

Yleinen arvio kirjasta:

Monesti kun sanoo ääneen, mikä ärsyttää, on pielessä tai on muuten negatiivinen, niin tyypillisestihän muiden reaktio on se, että "no onko pakko olla noin negatiivinen" tai "no ei se valittaminen asiaa auta" ym. Tulee olo, että negatiiviset ajatukset täytyisi pitää sisällään. Kun pidin tätä kirjaa käsissäni, sain kommentin, että "täytyykö sitä negatiivisuutta oikein kirjaan kylvää". No ei ehkä sanasta sanaan noin, mutta sama pointti. Omasta mielestäni tämä kirja on mahtava, koska kirja ihan varta vasten kysyy, että mikä ottaa päähän? Kirjalle saa avautua. Kirjalle saa kertoa kaikki, mikä ottaa päähän. Avautuminen puolestaan helpottaa omaa oloa. Sellanen pieni riski tässä kirjassa on, että jos kirjan jättää jonnekkin näkösälle ja joku läheinen innostuu selaamaan kyseistä kirjaa, mitä jos olet kertonut kirjassa läheisesi huonot puolet? Lukko olisi ollut kiva, niin kuin päiväkirjoissa. Mutta ehdottomasti suosittelen kirjaa teini-ikäisestä ylöspäin (jotkut kysymykset saattaa liittyä esim. treffeihin tai työpaikkaan), henkilöille jotka tykkää tällaisia kirjoja täytellä ja etenkin niille, joista usein aistii negatiivisuutta. Arvosanani 3½.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 6/2018

ISBN: 9789511325826
Kirjastoluokka: 79.8
Koko: 112 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Lotta Sonninen
Kuvittanut: Piia Aho


Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)