perjantai 27. huhtikuuta 2018

Katsaus Tyttöjen askartelu- ja ideakirjaan

Rakastan askartelua ja tottakai heti kun kirjakaupassa huomasin uuden askartelukirjan, niin pitihän se selata. Jos kolmella sanalla kuvailisin ensivaikutelmaani kirjasta nopeasti selaillessa niin sanoisin värikäs, monipuolinen ja tyttömäinen. Halusin välttämättä tutustua kirjaan tarkemmin ja ilokseni sain kirjasta arvostelukappaleen.


Mitä kirja sisältää?
Kirja jakautuu kolmeentoista osaan: koti kuntoon, hemmottelua, fashionista, kasvun ihme, ikuisesti ystäviä, kulttuurishokki, näppärille sormille, kesän hetkiä, ruokataivas, juhlahetkiä, neulanpistoja, vaihda vapaalle sekä sanasto & hakemisto. Kirja on siis monipuolinen paketti kivaa tekemistä tyttöjen makuun. Kirjassa mm. askarrellaan, leivotaan, pelataan, leikitään, vietetään aikaa luonnossa ja järjestetään juhlia. Jo kirjan kansikuvasta voi päätellä, miten monenlaisia juttuja kirja tarjoaa. Omia suosikkejani kirjasta ovat mm. muistitaulu, nappikorut, ystävyysrannekkeet, helpot reseptit ja pelit.

Innokas leipuri voi kirjan vinkeillä tehdä vaikkapa syntymäpäiväkakun.

Huovasta tehtyjä ihanuuksia.

Yleinen arvio kirjasta:
Pidän tästä kirjasta näin nuorena aikuisenakin ja sain monia kivoja ideoita, mitä voisi leipoa, askarrella ja pelata. Jos mietin kohderyhmää, niin kirja toimii mielestäni sekä ala-aste-, että ylä-asteikäisille tytöille. Ja kuten aikaisemminkin olen sanonut, eihän kirjoissa mitään ikärajaa ole, vaan ennemmin mielestäni kohderyhmä, keille kirja eniten sopii. Olen lapsesta saakka ollut todella luova ihminen ja jos olisin saanut tämän kirjan lapsena tai teininä käsiini, olisin hyvin todennäköisesti ollut: "haluan tehdä noita... ja noita... ja tollasen!". Mielestäni kirjassa on se kivaa, että kirja on monipuolinen, eikä pelkästään esim. leivontaa tai askartelua. Voisin kuvitella kirjan hyvin esim. johonkin tyttökerhoon tai luovalle tytölle lahjaksi. Olisin mielelläni lukenut lisääkin. Oma arvioni 3/5.

Youtubesta löydetty video kirjan helmiperhosista. 

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Englanninkielinen alkuteos: The Girls' Book of Crafts & Activities
Julkaistu suomenkielisenä: 2/2018
ISBN:
978-952-321-554-2
Kirjastoluokka: L65
Koko: 128 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Readme.fi
Kirjoittanut: Dorling Kindersley
Suomentanut: Nina Mäki-Kihniä
Valokuvat: Dave King

Tutustu myös Dorling Kindersleyn muihin kirjoihin tästä.


Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen 2018 (esimerkiksi) kohtiin:
34. Kirjassa syntyy tai luodaan jotain uutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)