torstai 12. huhtikuuta 2018

Ensimmäisiä kokeilujani Les perles par Puca® -helmistä

Olen pitkään ihaillut netissä muutaman helmikaupan sivuilla ja Facebook-ryhmissä Les perles par Puca® -helmistä tehtyjä koruja. Kyseiset helmet on suunnitellut ranskalainen Annick Puca ja helmet valmistetaan Tsekissä. Tässä blogijutussa tutustun Arcos® par Puca® ja Minos® par Puca® -helmiin.

Arcos-helmiä kutsun itse C-helmiksi, koska helmi on hieman C:n muotoinen. Helmessä on 3 reikää: ylhäällä, keskellä ja alhaalla. Se, montako reikää helmessä on ja missä kohtaa, tuo ihan omia, uusia mahdollisuuksia. Minos-helmiä puolestaan kutsun tynnyreiksi. Monesti putkimaisissa helmissä reikä menee päästä päähän, eikä sivulta sivulle, niin kuin näissä helmissä. Minos-helmissä reikiä on siis vain yksi.

Halusin lähteä kokeilemaan jotain kivaa, helppoa ja kaunista. Ideat sain Helmien talon Facebook-sivulta, sekä tuotteiden nettisivulta. Ohjettahan näihin ei ollut, vaan katsoin kuvasta suoraan mallia. Etenkin petroolin rannekorun tekeminen oli todella helppoa, vaikka korussa meneekin kolme silikonilankaa ylhäällä, keskellä ja alhaalla. Jätin alkuun reilut päät silikonilankaa helpottaakseni lopussa päiden solmimista. Kiinnitin silikonilangat teipillä pöytään ja lähdin pujottelemaan helmiä kuvaa seuraten. Lopuksi solmin silikonilangat: ylälankaan omat solmut, keskilankaan omat ja alalankaan omat. Päälle laitoin vielä liimaa. Hopeisessa korussa puolestaan kulkee 2 silikonilankaa: ylhäällä ja alhaalla. C:n keskireiät jää siis täysin käyttämättä. Hopeisessa korussa on hyödynnetty kauniita korunjakajia, joiden taakse saa kätevästi myös lopussa solmittavat solmut piiloon. Itse käytin hopeisessa rannekorussa mattapintaisia, alumiinin värisiä helmiä, mutta myös ihan hopeinen värikin värikin löytyy. Tai mitä jos rannekorut olisivatkin mustia, valkoisia tai liloja? Kummastakin rannekorusta tuli todella kauniita ja voisin hyvin kuvitella käyttäväni näitä etenkin juhlakoruina. Voisin myös hyvin kuvitella tekeväni näitä lahjaksi.

Tekemäni valmiit rannekorut. Olen todella tyytyväinen!

Käyttämiäni helmiä ja silikonilankaa.

Petroolissa rannekorussa käytetyt helmet:
Arcos® par Puca® metallihohto petrooli (20kpl) (Tarvitsee 2 pussia!)
Minos® par Puca® metallinhohto petrooli (80kpl)
Siemenhelmi 8/0 hopea 25 g

Hopeassa rannekorussa käytetyt helmet: 
Arcos® par Puca® matta alumiini (20kpl) (Tarvitsee 2 pussia!)
Minos® par Puca® matta alumiini (80kpl)
Korunjakaja timanttinen kukka sydämillä (3kpl) (Tarvitsee 2 pussia!)

Kummassakin rannekorussa käytetyt tuotteet:
Silikonilanka 1 mm (5 m) 
Petrooliin rannekoruun käytin 3 x 25 cm pituisia pätkiä. 
Hopeiseen rannekoruun käytin 2 x 25 cm pituisia pätkiä.

Kiinnostuitko juuri näistä rannekoruista? 
Petrooliin rannekoruun katsoin mallia täältä.
Hopeiseen rannekoruun katsoin mallia tästä Facebook-kuvasta

Helmien talossa on myös mallitöitä, joita saa katsella ja tutkia ja jotka on usein myös messuilla mukana. Kysy rohkeasti neuvoa Helmien talon henkilökunnalta rannekorun tekemiseen ja tarvikkeiden ostamiseen! :) 

Katso myös:
Les perles par Puca Facebook-sivu
Les perles par Puca® - Paris Facebook-ryhmä
Les perles par Puca Youtube-kanava 

Kiitos Helmien talolle yhteistyöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)