perjantai 27. huhtikuuta 2018

Tunnelmia MLL Lapin piirin vappuaskartelupajalta

Toista kertaa järjestettävä askartelupaja järjestettiin 24.4.2018 MLL Lapin piirin perhetoimintakeskuksella Rovaniemellä. Maaliskuussa teemana oli pääsiäinen ja nyt huhtikuussa puolestaan askarreltiin vappujuttuja: koruja juomapilleistä, helistinmukeja ja naamareita. Ajatuksena askartelupajoissa on ollut, että olisi kolme erilaista, helppoa askartelua, väritystehtäviä ja pientä tarjottavaa. Ensimmäiset kaksi kertaa on järjestetty vähän testimielessä: maaliskuun  pääsiäisaskartelupaja järjestettiin klo 14-16, kun taas huhtikuun vappuaskartelupajalla kokeiltiin myöhempää aikaa, klo 17-19. Kummallakin kerralla kävijöitä piisasi mukavasti ja kuten odottaa saattoi, myöhemmin olleella pajalla oli enemmän väkeä. Sitä tosin en osaa sanoa, johtuiko isompi väkimäärä nimenomaan kellonajasta vai saattoiko olla esim. muita syitä, esim. askartelupajan teema? Mielellämme kuulisimme palautetta, että mikä kellon aika tai päivä olisi hyvä tulevia mahdollisia tapahtumia ajatellen. Myös muita toiveita saa esittää! Vappuaskartelupajasta saamamme palautteen perusteella itse askartelun lisäksi niin lapset, kuin aikuiset ovat pitäneet ihmisten seurasta: lapset ovat leikkineet keskenään ja aikuiset jutelleet lasten touhujen seuraten kahvia/teetä juoden. Alla vielä muutamia kuvia vappuaskartelupajalta:

Ensimmäisellä pöydällä oli mahdollista tehdä juomapilleistä kaulakoruja.
Koitin myös suunnitella possun nenää, mutta siitä ei tullut oikein kummonen...

Ensimmäisellä pöydällä oli myös mahdollisuus tehdä kivoja mukihelistimiä. 
Idea näihin löytyi Taika-lehdestä 3/2016, jossa on myös muitakin kivoja vappuaskarteluja.
Näitähän oli tosi helppo tehdä: kertakäyttöiseen mukiin laitetaan esim. riisiä tai makaronia ja muki peitetään paperisella muffinssivuoalla liimalla tai narulla kiinnittäen. Lopuksi muki koristellaan mieleiseksi. 
Mukeja tehdessä oli kiva seurata, miten erilailla lapset tykkäsivät mukeja koristella. 
Ihanaa nähdä, miten luovuus pääsee valloilleen!

Toisella pöydällä puolestaan tehtiin naamareita. Hiirinaamari taisi olla suosituin ja lopuksi lapset innostuivatkin porukalla leikkimään pikku hiiriä hirmuista leijonaa (myös leijonanaamareita löytyi) piilotellen... Pienissä lapsissa ihailen sitä, miten toiset otetaan niin hyvin leikkeihin mukaan! :)

Myös vappuaskartelupajassa värityskuvat olivat pienenä ekstrana.

Tarjolla oli paria erilaista keksiä, kahvia, teetä ja simaa.

Tällä kerralla myös Second Hand -myymälä oli avoinna samaan aikaan tapahtuman kanssa.
Lisätietoa Second Hand -myymälästä ja aukioloajat löydät tästä

Toivottavasti kaikilla oli mukavaa ja askarteluista tuli mieluisia!
Tervetuloa toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)