torstai 22. maaliskuuta 2018

Tunnelmia Turun kädentaitomessuilta 2018

Turun kädentaitomessuja vietettiin 17.-18.3.2018. Itse olin messuilla mukana ensimmäistä kertaa ja matkaseurakseni sain äitini. Lähdimme junalla Nokialta n. klo 8.30 ja olimme Turussa 10.50. Junamatka Nokialta Turkuun oli helppo, nopea ja edullinen ja lisäksi Turun rautatieasemalla on bussipysäkki, josta 10 minuutin välein kulkeva messubussi liikkui. Messubussista saimme juuri viimeiset istumapaikat. Väkeä oli siis hyvin liikkeellä. Messukeskukselle päästyämme jätimme takit narikkaan ja lähdimme kierrokselle. Ensin kädentaitopuolelle, sitten antiikki- ja keräilypuolelle. Kummatkin messut olivat täynnä mielenkiintoisia näytteilleasettajia ja ihasteltavaa oli paljon. Tässä jutussa keskityn kuitenkin käsityöpuolen tarjontaan. Kun joskus kysyin Facebookissa kokemuksia Turun kädentaitomessuista, jotkut olivat pettyneitä messuihin, joten en itse uskaltanut odottaa mitään erikoista. Kuitenkin, kun messujen näytteilleasettajat julkaistiin, huomasin heti monia mielenkiintoisia yrityksiä ja odotukseni kasvoivat. Mukana oli niin tuttuja yrityksiä, kuin jotain ihan itselleni uuttakin. Oli sekä tarvikkeita, että valmiita tuotteita. Ainoa asia, minkä panimme äitini kanssa merkille, että ns. "miehisiä" juttuja ei juurikaan ollut, vaikkapa metalli- tai puujuttuja. Mutta itselleni messuista jäi todella hyvä fiilis: messut olivat sopivan kokoiset, sain monenlaisia tarvikkeita, näin uutta ja vanhaa, liikkuminen sujui hyvin ja seura oli mukavaa! Messujen jälkeen kävimme syömässä rautatieaseman lähellä sijaitsevassa Golden Dragon -ravintolassa. Päivä oli tosi kiva ja suosittelen lämpimästi tällaisia pieniä retkipäiviä juurikin esim. hyvän ystävän kanssa. Turkuun on hyvät junayhteydet ja junaliputkaan eivät ole nykyään kalliita, kiitos säästölippujen! Alla vielä muutamia poimintoja kädentaitomessuilta:

Ventti Designin ihania koruja kierrätysnahasta.

Nuppu Print Companyllä oli osastollaan valtavasti ihania kankaita ja paljon ihailevia asiakkaita.

Myös karvamato oli päässyt messuilemaan!

Roseliinin osasto oli täynnä ihania ideoita, materiaaleja ja ennenkaikkea valmiita tarvikepakkauksia. Tarvikepakkaukset ovat mielestäni kivoja, koska niissä on yhdessä paketissa kaikki tarvittavat tarvikkeet tiettyyn käsityöhön, ettei itse tarvitse etsiä eri tarvikkeita eri liikkeistä sellaisia määriä, mitä ei itse tarvitse. Mukaani tarttui tarvikepakkaus turkooseihin tähtiin ja mustaan avainkaulakoruun. Näistä on jossain kohtaa tulossa esittelyä blogiini! :)

Itselleni Poppanavakasta tulee ensimmäisenä itse poppanakuteiden lisäksi mieleen nämä ihanat, kuviolliset puuvillakankaat. Rakastan ompelutöissä erilaisia puuvillakankaita ja ostimmekin yhdessä äitini kanssa muutamaa kangasta, kun tarjouksessa olivat.

Helmien talon työnäytöspisteellä oli mahdollisuus seurata korun valmistusta ja ihailla valmiita töitä. Itse sain tältä pisteeltä monia kivoja ideoita.

Helmien talolla oli tietysti myös oma osastonta täynnä mitä ihanempia helmiä ja muita korutarvikkeita. Itse ihastuin mm. näihin tsekkiläisiin ihaniin puuhelmiin, joissa on kauniit pastelliset sävyt. Näitä löytyy toki myös Helmien talon verkkokaupasta.

Kenkämaakarin ihanilla kuvituksilla on jo tuhansia faneja Facebookissa.
Oli tosi mielenkiintoista nähdä näitä töitä ja itse taiteilija livenä.

Lankavan osastolla piisasi kävijöitä näilläkin messuilla. Osastolla oli kauniita mallitöitä ja tietysti suosittuja materiaaleja, kuten erilaisia kuteita.

Figulus Beadsin osasto oli kuin karkkikauppa värikkäine helmineen, nappeineen ja koruineen. Näin jälkikäteen harmittaa, etten ostanut kyseiseltä osastolta mitään, mutta onneksi heillä on myös verkkokauppa!

Messukeskuksen aulassa oli näytillä huovutustöitä, joita monet pysähtyivät ihailemaan ja valokuvaamaan. 

Kiitokset messukeskukselle bloggaajapassista ja äidille seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)