keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Tunnelmia MLL Lapin piirin pääsiäisaskartelupajalta

Joku aika sitten mietin Facebookissa Rovaniemen puskaradiossa, miten kiva olisi järjestää enemmän koko perheelle suunnattua ilmaista askartelua, johon olisi helppo tulla. Ei kulunut kauaakaan, kuin istuimme MLL:n Rovaniemen perhetoimintakeskuksella miettimässä ensimmäistä askartelupajaa, jonka teemana olisi pääsiäinen. Pääsiäisaskartelupaja järjestettiin ti 27.3 klo 14-16. Pääsiäisaskartelupaja oli samalla ikäänkuin kokeilu, ollaanko tällaisista askartelupajoista ylipäätänsä kiinnostuneita ja olisiko niillä kävijöitä? Vähän mietin, että tuleekohan ihmisiä ainakaan kovin montaa, kun monet aikuiset kuitenkin ovat töissä ja lapset joko hoidossa tai koulussa. Ensimmäiset askartelijat saapuivat kuitenkin heti klo 14 ja pikkuhiljaa saatiin niinsanotusti tupa täyteen. Täyttä oli, mutta kaikille piisasi tilaa istua. Itselleni tuli tästä todella hyvä fiilis! Oli todella kiva nähdä, miten aikuiset ja lapset yhdessä askartelivat ja miten niin aikuiset, kuin lapset tulivat niin hyvin toimeen keskenään. Oma roolini pääsiäisaskartelupajassa oli lähinnä avustava rooli, kuten tarjoiluissa ja siivoamisessa avustaminen. Lisäkseni ohjaamassa oli MLL:n Kati ja toinen vapaaehtoinen avustaja. En ole aikaisemmin ollut järjestämässä vastaavaa ja yllätyin positiivisesti, miten hyvin kaikki lopulta sujui. Toivottavasti kävijöillä, niin aikuisilla, kuin lapsilla oli mukavaa ja tervetuloa toistekkin!

Tulossa: Vappuaskartelupaja ti 24.4 klo 17-19 Rovaniemen perhetoimintakeskuksella.
Askartelut ovat suunnattu n. 3-6 vuotiaille lapsille, mutta ikäraja ei ole ehdoton! Askarteluja tehdään yhdessä aikuisen kanssa ja pajaan voi saapua oman aikataulun mukaan. Tarjolla mehua ja kahvia. Lisätietoa tulossa myöhemmin mm. MLL:n Lapin piirin Facebook-sivulle.

 Toisella pöydän ääressä askarreltiin kurkkaavia pupuja ja tipuja.
Tipun teimme yhdessä Katin kanssa, pupu ja muna ovat puolestaan lasten askartelemia.
Alkuperäiset ohjeet askarteluihin löytyvät Taika-lehdestä 2/2018.

 Toisella pöydällä koristeltiin pahvinen muna erilaisia pieniä koristeita käyttäen. Alkuperäisessä ohjeessa oltaisiin käytetty erilaisia keittiön kaapeista löytyviä herkkuja, kuten strösseleitä, mutta mietimme, mahtaisiko liimaiset herkut päätyä lasten suuhun? Onneksi löytyi monia muitakin kivoja, vaihtoehtoisia koristeita!

 Myös pääsiäisteemaisia värityskuvia oli tarjolla.

Tarjolla oli myös kahvia, teetä, mehua ja keksejä.

Toiveita, ideoita, ajatuksia? Milloin ja millaisia askartelupajoja toivoisit järjestettävän? Arkisin, viikonloppuisin, aamulla, illalla? Entä onko jotain tiettyä askartelua, mitä lapsesi haluaisi erityisesti tehdä tai kokeilla? Ideoita ja toiveita otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)