tiistai 18. heinäkuuta 2023

Tunnelmia kesältä 2023 osa 1 - kesäkuu

Joko taas on kesä? Juurihan oli edellinen! Itse en ole oikein kesäihminen. Kesässä ahdistaa etenkin hyttyset ja hellepäivät. Koska ilmastonmuutos on totisinta totta, helteet ahdistavat entistäkin enemmän jo etukäteen: montako hellepäivää on tiedossa ja paljonko mittari tulee näyttämään? Nyt kesäkuussa oli toki hellepäiviä, mutta mittari ei tainnut kertaakaan mennä yli 30 asteen. Kauhulla odotan, vieläkö heinä- tai elokuussa iskee kauhuhelteet Suomeenkin. Toki jokaisessa vuodenajassa on hyviäkin puolia! Kesässä pidän siitä, että pääsee paikkoihin, joihin ei talvella pääse, kuten kotieläinpuistoihin ja huvipuistoihin. Lisäksi kesällä on erilaisia ulkoilmatapahtumia. Mahtava juttu tietysti on myös se, että läheisillä ihmisillä on töistä tai koulusta lomaa ja on mahdollista tehdä jotain kivaa yhdessä.


Haanpään Kesäkahvila, alpakkapaikkanakin tunnettu paikka, aukesi tänä vuonna 20.5. Kyseessä on kesäkahvila, jonka pihapiirissä on alpakoiden lisäksi vuohia, pupuja, kanoja ja lampaita. Itse eläimien katsominen on ilmaista. Kahvila sijaitsee hyvin lähellä ysitietä, kätevästi Jämsästä kohti Jyväskylää. Koska kahvila on niin lähellä ja hyvällä paikalla, tulee siellä usein kesäisin käytyä. Kuvassa alpakkatyttöjä.


Mikäli liikut Jyväskylän seudulla ja haluat kunnon kotieläinpihalle, kannattaa poiketa Ysitien Lemmikissä! Puistosta löytyy ainakin 19 erilaista eläintä, joista oma suosikkini on tämä kuvassa oleva minipossu Nöffi. Lisäksi rakastuin pupusaareen, siis saareen, jossa puput saavat olla ja elää vapaasti. Toki eläinpuisto on täynnä muitakin toinen toistaan ihanempia eläimiä. Suosittelen!
 

Syksyllä 2022 aloitin Jyväskylän Taitokeskuksessa ammatillisen korukoulutuksen ja keväällä jatkoin kouluttautumista kierrätyskoruteemalla. Kevään viimeinen kerta, jonka teemana oli aterinkorut, pidettiin kesäkuussa. Vähän jännitin tätä tekniikkaa etukäteen, että onkohan vaikeaa, mutta näiden tekeminen olikin yllättävän helppoa ja kivaa! Voisin hyvin ajatella joskus tekeväni lusikkakoruja lisää.


Jämsän Äijän markkinat on ainakin itselleni Jämsässä sellainen "The Kesätapahtuma" missä kuuluu käydä joka vuosi ainakin katsomassa, millainen meininki on. Kuten edellisenä vuotena, tänäkin vuonna lämpöä ja väkeä piisasi! Muuta en ostanut kuin jäähilejuoman, joka näytti myyvän hyvin! 
 
Loppukevennyksenä Laku-kissa! Lakulle kuuluu hyvää!
 
Kohti heinäkuuta ja ainakin pitkään odotettua huvipuistoretkeä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)