sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Katsaus Tassulan lasten lääkärikirjaan

Lääkäriin meno voi jännittää ketä tahansa, mutta etenkin lapsia, jotka ei välttämättä vielä ymmärrä, mitä tapahtuu ja mistä on kyse. Erilaisia lääkärissä käyntiin ja sairauksiin liittyviä kirjoja on toki olemassa lapsille monenlaisia, mutta yleensä ne keskittyvät vain johonkin yhteen asiaan, esim. kun joku on flunssassa tai mitä neuvolassa tapahtuu. Tassulan lasten lääkärikirjassa käydään monipuolisemmin läpi, esim. millaisia sairauksia on, millaisia lääkäreitä on ja mitä lääkärissä tapahtuu.


Mitä kirja sisältää?
Toisina päivinä Tassulan lapset ovat täynnä energiaa, mutta välillä löytyy niitäkin päiviä, että olo ei ole aina yhtä hyvä. Olo voi olla esim. väsynyt, vatsaa saattaa vääntää, päätä särkeä tai olla kuumetta. Joskus paha olo on hoidettavissa aivan kotikonstein, mutta joskus on hyvä käydä lääkärissä. Kirjassa kerrotaan millaista lääkäriin meno on, millaisia lääkäreitä on, mitä lääkärissä tapahtuu ja millaisia sairauksia on. Lisäksi kirjassa on mm. kipumittari ja vinkkejä, miten pysyä terveenä.

Yleinen arvio kirjasta:
Mielestäni on todella hyvä, että tällainen kirja on tehty, sillä ehkä juuri kivan kirjan ansiosta voidaan helpottaa lääkäriin liittyvää jännitystä ja voi keskustella vaikkapa erilaisista sairauksista. Näkisin tämän kirjan hyvin monessa paikkaa, esim. sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja muissa terveysdenhuollon toimipisteissä. Monesti lapsilla tulee myös jossakin vaiheessa lääkäri vaihe leikkeihin, jolloin tämä kirja voisi olla mukavaa yhteistä luettavaa. Muutama asia kirjassa jäi itseäni vaivaamaan. Esim. kohdassa, jossa puhutaan kuumeesta sanotaan, että "kun kehonlämpö on yli 38 astetta, sanotaan että hänellä on kuumetta. Yleensä ihmisen kehon lämpötila on noin 37 astetta." Tähän olisin toivonut täsmennystä, että ihmisillä ruumiinlämpö vaihtelee, ja jo 37-38 asteen välillä oleva lämpö on kuumetta. Allergiaosuuteen olisin toivonut puolestaan maininnan, että jotkut ihmiset voi olla jollekkin niin allergisia, että saattaa tarvita pian lääkettä. Olisin ehkä lisännyt vielä kirjaan jotain lisää, vaikka mikä on palovamma, mitä tehdä hyönteisten pistolle, mikä on auringopistos ym. Ei nyt siis kaikkia maailman terveysasioita, mutta jotain pieniä perusasioita, mitkä saattaa hyvin koskea lapsiakin. Oma arvioni 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 4/2023

ISBN:
978-951-1-46300-9
Kirjastoluokka: L85.22
Koko: 32 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut:
Mauri Kunnas
Kuvittanut: Mauri Kunnas

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2023 (esimerkiksi) kohtiin:
10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja
13. Kirjan kansi on värikäs tai kirjan nimi on värikäs
14. Kirja kertoo terveydenhuollosta
33. Kirja, jonka voit lukea kerralla alusta loppuun
42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa
49. Kirja on julkaistu vuonna 2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)