sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Tunnelmia Lahden Miniatyyri Markkinoilta

Viime aikoina olen ollut erityisen kiinnostunut Barbie-koon, eli 1:6 miniatyyrimaailmasta. On ollut ilo huomata, että myös aikuisia muotinukkeharrastajia on paljon pienten nukkekotiharrastajien lisäksi. Nukkekoti- ja nukkemessut ovatkin tapahtumia, missä nämä harrastajat ja alan yritykset kohtaavat. Tapahtumia on ympäri vuoden pitkin Suomea, joista nyt 2.7.2022 järjestetyt Lahden Miniatyyri Markkinat ovat ensimmäiset, mihin itse osallistuin, ellei Tampereen Virittäydy vapaalle -messuja lasketa. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin Lahdessa käynyt, joten lähdin mieheni kanssa Lahteen todella innostuneella fiiliksellä. Ensin poikkesimme miniatyyri markkinoilla, jonka jälkeen kävimme geokätköilemässä, muutamissa kaupoissa ja syömässä. Muuten päivä oli todella kiva, mutta päälle 30 asteen helle vei kyllä voimia.

Tuleviin nukkekoti- ja nukketapahtumiin kannattaa tutustua vaikkapa tästä. Jotkin tapahtumat ovat myös ilmaisia ja jotkut ovat isompien tapahtumien yhteydessä. Miniatyyritöissä piisaa ihasteltavaa, sillä on uskomatonta, miten joistain tosi elämän esineistä on saatu tehtyä niin aidon näköisiä, pienen pieniä esineitä. Joskus mietin, että onpa kallis joku nukkekotiesine, mutta nyt kun alkanut miettiin miten esineitä valmistetaan, niin on se uskomattoman tarkkaa ja aikaa vievää työtä. Arvostus niille, ketkä näitä nukkekotiesineitä tekee! Vaikka nukkekotijuttuja ei itse harrastaisi, kannattaa joskus käydä ainakin ihastelemassa muiden töitä! :)

Alla vielä tunnelmia Lahden Miniatyyri Markkinoilta:


Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat Ry:n pöydässä oli mm. suloisia mininukkekoteja!Helteistä huolimatta kävijöitä ja mielenkiintoisia näytteilleasettajia piisasi!Happy Little Muffinin pöydässä oli vaikka mitä ihanaa.Karoliinan Kostyymit -pöydissä oli mm. erilaisia kankaita ja nauhoja.Iso alue, paljon tavaraa, paljon ihmisiä. Mitä ihmettä siellä mahtaa olla? No, Finn Aimon pöydät, joissa oli ihan älyttömästi kaikkea nukkekotiin. Astioita, leluja, kukkia, mattoja, ruokia, eläimiä... Pitää joskus päästä kyllä toistekin penkomaan heidän valikoimaansa!Marja Hujun pöydässä kävi mukava sattuma, sillä tapasin useammankin Facebookin Muotinuket-ryhmästä tutun jäsenen nukkeineen. Tuli todella kiva fiilis, että saatiin nuket yhteiskuvaan ja tietysti ihmisiäkin oli mukava tavata! Oma nukkeni Moona alhaalla keskellä.Marja Hujun pöydässä oli muitakin nukkeja ja kaikkea ihanaa myytävää!Gepetton ihania nukkekotikalusteita.


Myös Moona-nukke pysähtyi Gepetton pöydillä etsimässä uusia huonekaluja - ja kavereita.Ostoksia markkinoilta. Huonekalut Gepettolta ja muut tarvikkeet Kukkasen Puodista ja Finn Aimolta. Pullonkorkkiin tehtyä mustikkapiirakkaa en valitettavasti muista, kuka mahtoi olla myyjänä.

Ensi vuonna uudestaan!

2 kommenttia:

  1. Aina välillä luen tätä blogia. Tykkään 😊 Minä opiskelin samassa paikassa kuin sinä mutta toisessa ryhmässä. Sillon kun aloitit niin mulla alkoi viimeinen vuosi siinä. Ei koskaan juteltu muistaakseni. Mut mukava lukea varsinkin näitä Käsityö juttuja ja kirjajuttuja 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla! Missäköhän koulussa? Tuu ihmeessä jutteleen vaikka Facessa! :)

      Poista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)