perjantai 1. heinäkuuta 2022

Reissussa Vantaalla ja Helsingissä

Moni lemmikinomistaja tietää sen haasteen, että jos talouden ihmiset haluavat yhdessä lähteä reissuun, joka kestää useamman päivän, on lemmikille hankittava hoitaja. Kun asuimme vielä Rovaniemellä, Laku-kissa vietiin tuttuun eläinhoitolaan reissujemme ajaksi. Tiesimme mieheni kanssa kyllä, että Lakulla on kaikki hyvin ja hyviä hoitajia, mutta mielummin olisi hankkinut Lakulle hoitajan kotiin. Silloin hoitajan hankkiminen oli vain haastavaa, kun monilla ihmisillä kuitenkin töitä tai koulua ja Rovaniemelle on monilta läheisiltä pitkä matka. Nyt, kun asumme Jämsänkoskella lähempänä kummankin vanhempia, saimme äidistäni hoitajan Lakulle kotiin. Olen niin kiitollinen äidilleni kissanhoitoavusta ja niin iloinen, että Lakulla ja äidilläni sujui kaikki hyvin. Oli niin ihanaa päästä pitkästä aikaa mieheni kanssa kahdestaan lomareissulle!


Käynti Linnanmäellä oli todella odotettu kesän kohokohta!

Olen jo useamman vuoden haaveillut, että voi kun pääsisi johonkin huvipuistoon, mielellään Linnanmäelle. Olen jo lapsesta saakka ollut sitä mieltä, että Linnanmäellä on yksinkertaisesti eniten parhaita laitteita. Lisäksi pidän Linnamäestä kokonaisuutena. Matkasuunnitelma oli selkeä: tulo- ja lähtöpäivä otettaisiin rennosti lähialueilla, yhtenä päivänä mentäisiin porukalla Linnanmäelle ja yhtenä päivänä kävisin Helsingissä Mall of Triplassa ostoksilla kun muut tekisivät omia juttujaan.


En muista olenko koskaan aikaisemmin nähnyt Rolle-pelleä, mutta nytpä näin! :)


Toivottavasti Magia pysyy Linnanmäellä pitkään!

En ollut aikaisemmin Magiassa käynyt ja vähän ensimmäisellä kerralla jännitti, mutta loppujen lopuksi tykästyin laitteeseen kovasti! Lisäksi päivän aikana jonot olivat tähän laitteeseen lähes aina lyhyet. Taisin käydä Magiassa kolme kertaa. Päivän aloitimme Taigalla, jossa en myöskään ole ollut aikaisemmin. Siinä oli muuten vuoristoratojen ja hurjien laitteiden ystävälle riittävästi! Ensi kertaa kävin myös kahvikupeissa. Laite on ollut jo pitkään, mutta jostain syystä siinä ei ole tullut käytyä. Ehkä mielikuva kahvikupeista on aina se kevyt lasten laite, mutta Linnanmäen kahvikupeissa olikin vähän enemmän menoa! ...paitsi yhdessä kupissa, johon menimme ensin, kun emme tajunnut sen olevan iisi spesiaalikuppi. Ainiin, ja Taikasirkus! Sekin ollut pitkään ja vasta nyt kävimme siinä. Mukavan kevyt laite, kun kaipaa taukoa. Ja muita hyviä laitteitahan Lintsillä piisaa: Vuoristorata, Ketjukaruselli,  Kyöpelinvuoren hotelli, Linnunrata, Mustekala, Pikajuna, Salama...


Shoppailupäivän aloitin Vantaalta, jossa poikkesin mm. Tikkurilan Tokmannilla.
Kyllähän Tokmanneja pitkin Suomea löytyy, mutta läheskään jokaisessa ei ole ihanaa Miny-osastoa!Vantaan Tikkurissa sijaitsee kiva helmikauppa nimeltä Villihelmi.
Helmiä on kuin irtokarkkeja!


Tikkurilasta suuntasin kohti Pasilaa. Junia onneksi kulki usein!Shoppailupäivän päivällinen.

Mall of Triplaan mennessä valitsin huonon ajankohdan arkena iltapäivästä - alkuillasta. Ihmisiä oli paljon niin kaupoissa, kuin ravintoloissakin. En osannut oikein kunnolla nauttia ostosreissustani, koska ahdistus pukkasi iskemään ulkona olleen lämpösen ilman ja sisällä olleen ihmismäärien takia. Esim. Normal-myymälässä jono oli niin pitkä, että en jaksanut odottaa vaan jätin ostokseni ostamatta. Ravintoloissa puolestaan jonot olivat 30-40 min luokkaa. Tämä sai ymmärtämään, miksi jotkut puhuu tekevänsä pöytävarauksen ravintolaan. Jos jonoa nyt oli näin paljon, mitä ne olisivat viikonloppuisin? Mall of Triplassa "päätavoitteeni" oli käydä katsomassa vaatekauppoja, joita muualla Suomessa ei ole, kuten Cropp, Sinsay, Reserved ja House. Kivoja vaatteita kyllä, mutta kokoja saisi olla enemmän ja paljon väkeä oli vaatekaupoillakin - yllätys, yllätys. Eniten positiivisesti itseni yllätti sisustusliike nimeltä Søstrene Grene. Todella paljon kaikkea kaunista järkevään hintaan! Kannattaa poiketa, jos kodin sisustusta tai lahjoja haussa.

Kokonaisuudessaan Vantaan/Helsingin reissu oli todella kiva ja ilo otettiin irti koko rahan edestä. Kustannuksiahan tästäkin reissusta tuli kiitettävästi johtuen esim. huvipuistorannekkeiden ja bensan kovasta hinnasta. Mutta eipä näitä retkiä kovin usein tule tehtyä ja oli se sen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)