tiistai 5. heinäkuuta 2022

Kesän plussat ja miinukset

Tätä juttua aloitin kirjoittamaan, kun kesäkuussa oli pidempi hellejakso meneillään. Oli fiilis, kuten joka kesä, että kyllä tämä kesä on sitten syvältä peestä. Rupesin punnitsemaan mielessäni, että miten paljon hyvää ja huonoa kesässä oikeastaan onkaan.


Kuva: Pixabay.

Kesän plussat ja miinukset:

+ Kesäretkikohteet: Parasta kesässä ainakin omasta mielestäni on kesäretkikohteet. Näillä tarkoitan paikkoja, mitkä ei ole talvella auki, kuten huvipuistot, kotieläinpihat ja kesäkahvilat.

+ Kaunis luonto: Luonto tosin nyt on kaunista lähes ympäri vuoden, mutta kesällä esim. vihreät puut, marjapensaat ja kukat on kaunista katseltavaa.

+ Kesätapahtumat: Kesällä järjestetään tosi paljon kaikkia tapahtumia ulkona, joissa on kiva käydä. Itse tykkään esim. erilaisista markkinoista.

- Itikat, etenkin hyttyset: Vihaan hyttysiä yli kaiken. Se ininä, pistäminen ja kutiavat puremajäljet, arg.

- Helteet ja terveysongelmat: Helteillä ei pysty tekemään oikein mitään ja olo on tukala. Talven pakkasilla on helpompaa pistää vaatetta päälle ja juoda kuumaa, mutta kesällä viilentyminen on haastavampaa, ellei sitten ole mahdollisuutta kalliiseen ilmalämpöpumppuun. Lisäksi helle aiheuttaa terveysongelmia, kuten lämpöuupumusta. Lisäksi aurinkoisella kelillä iho saattaa palaa ja vaikuttaa mm. migreeniin ja muihin sairauksiin.

- Vähäinen pukeutuminen: Jotkut saattaa olla vähäisestä pukeutumisesta hyvinkin innoissaan, mutta itseä se ahdistaa. En halua tuoda kroppaani kaikkine epäkohtine esiin muiden näkyville.

- Osa palveluista kiinni: Tämä nyt ei ainakaan tällä hetkellä koske itseäni, mutta monien muiden puolesta harmittaa kun esim. harrastukset on tauolla tai joihinkin terveyspalveluihin ei pääse.

- Kesäaikataulut: Tämäkään ei ainakaan tällä hetkellä itseäni koske, mutta esim. busseissa on kesäaikataulut, jotka varmasti vaikuttaa monenkin arkeen ja liikkumiseen.

Mitä on sinun +- listallasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)