keskiviikko 31. elokuuta 2022

Tunnelmia kesältä 2022 osa 2 - heinäkuu

Tukala helle ei jäänyt pelkästään kesäkuulle, vaan hellettä piisasi paljon vielä heinäkuullekin. Tuuletin oli kovassa käytössä, oikeastaan mitään ei meinannut jaksaa tehdä ja jäätelö ja kylmä juoma maistui. Olen monesti sanonut ja sanon edelleen, että ennemmin tykkään talvesta kuin kesästä lämpötilojen puolesta. Kylmällä säällä on paljon helpompi laittaa lämmintä vaatetta päälle, mutta kesähelteillä tuntuu, ettei mikään auta. Heinäkuun lopussa menin käymään vanhempieni luona, joilla on jotain niinkin luksusta kuin ilmalämpöpumput. Vanhempieni talossa oli niin mukavan viileä olla, eikä ahdistanut läheskään niin paljoa, kuin yleensä helteillä. Vaikka mitään ei meinannut jaksaa, monenlaisia juttuja tuli silti heinäkuussakin tehtyä. Markkinat, miniatyyrimarkkinat, mattojen pesua, reissu vanhemmille... Mukavaahan oli, etenkin jos lämpöä olisi ollut vähemmän!


Jämsän Äijän markkinoita vietettiin 1.7.2022. Edellisenä vuonna tapahtuma jäi itseltäni väliin, joten nyt halusin nähdä millainen tapahtuma on kyseessä. Laajalla alueella oli monenlaista myytävää aina perinteisistä metrilakuista vaatteisin, koreista koruihin ja ruoka-annoksista jäähilejuomiin. Helteisessä säässä piisasi väkeä!Heti markkinapäivän jälkeen, eli 2.7.2022 lähdimme mieheni kanssa Lahteen. Lahdessa järjestettiin miniatyyritmarkkinat, jossa kävimme ensimmäistä kertaa. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun ylipäätänsä kävin Lahdessa ihan ajan kanssa. Miniatyyritamarkkinoiden lisäksi kävimme geokätköilemässä ja ostoksilla. Helle oli todella tukala tuona päivänä, vähintään 30 astetta.Helteet vain jatkuivat ja jatkuivat. 4.7.2022 kävimme uimassa yhdellä suosikkirannoistamme.Mattojen pesu kuuluu kesään!


Kävimme 24.7.2022 äitini ja veljeni kanssa Tampereella Hatanpään arboretumin ruusutarhassa ja syömässä Koskikeskuksessa. Ruusutarhassa tuli fiilis, että miksi ihmeessä emme ole käyneet täällä aikaisemmin ja tänne täytyy tulla toistekin!Laku-kissa apurina. Yritän ideoida erilaisia käsitöitä, mitä voisi laittaa myyntiin, jotta saisin rahaa opiskeluihin ja harrastuksiin. Tässä ideoin erilaisia avaimenperiä langoista.


Hyväntekeväisyysprojekti on tuottanut tulosta! Nukkeja, vaatteita ja asusteita on pesty ja laitettu uuteen uskoon. Osa nukeista on jo lähtenyt uusille omistajilleen. Nukkeja on jaettu Jämsän Ukrainalaisille apua -ryhmän kautta eteenpäin ja jäljellä olevia nukkeja mietin mitä kautta lahjoitan eteenpäin. Eiköhän jokainen nukke kuitenkin jossain vaiheessa uuden kodin saa!

...ja jatkui ne helteet vielä elokuussakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)