torstai 6. lokakuuta 2022

Katsaus Alisan tarina -kirjaan

Alisan tarina -kirja pisti silmääni jo kevään 2022 Tammen kirjakatalogissa. Kirjan oli tarkoitus ilmestyä kesäkuussa, mutta jostain syystä julkaisu venyi elokuulle. Mutta ei se mitään, kiinnostavaa luettavaa kannatti odottaa!

Mitä kirja sisältää?
Kirja kertoo Alisasta, joka on sairastanut syövän kaksi kertaa: ensin vauvana ja myöhemmin teini-ikäisenä. Kirjassa Alisa kertoo itse omin sanoin tarinansa ja muita ajatuksia syövästä, selviämisestä ja elämästä ylipäätään. Miten syövät todettiin, kuinka niistä selvittiin ja mitä jälkiä syövät jättivät? Millaista on ollut toipuminen ja elämä syövän jälkeen? Kokemuksia kirjassa kertovat myös Alisan vanhemmat: miten vanhemmat ovat kestäneet kaiken ja saaneet pidettyä arjen kasassa? Entä miten korona-pandemia vaikutti sairaaloiden toimintaan? Mukana on myös pieni kuvaliite Alisan elämän varrelta.

Yleinen arvio kirjasta:
Mikä ensimmäisenä tulee kirjasta mieleen, on että koen kirjan tärkeäksi. Moniin sairauksiin on varmasti paljon vertaistukea saatavilla, mutta itse koen ainakin kirjan käteväksi vaihtoehdoksi, koska se on mahdollinen kaikille missä vaan. Nykyäänhän kirjan voi lukea fyysisenä kappaleena, e-kirjana tai kuunnella ja lisäksi kirjan voi lainata kirjastosta. Toivoisin, että tätä kirjaa hankittaisiin jollain tapaa sairaaloiden syöpäosastoille, sillä uskon, että kirja voisi kiinnostaa monia. Lisäksi uskon, että kirja voisi antaa syöpää sairastaville toivoa, lohtua ja tsemppiä. Vaikka parantuminen tuntuisi toivottomalta, toivoa ei koskaan kannata menettää, unelmista kannattaa pitää kiinni ja taistella unelmiensa puolesta. Hienoa on myös se, että ollaan saatu nimenomaan nuoren ihmisen tarina kirjaksi. Itselleni syöpä ei ole kovinkaan tuttu asia, mutta kirja toi kyllä vahvat mielikuvat, miten raskasta sekä sairastavalla, että läheisillä voi olla. Arvostan, että vaikeita asioita tuodaan esiin ja niistä kerrotaan avoimesti. Joistakin asioista olisin mielelläni lukenut enemmänkin ja yksityiskohtaisemmin, mutta kirja kertoo kyllä tarinasta kaiken olennaisen. Oma arvosanani 3/5. Suosittelen kirjaa etenkin heille keitä syöpä koskettaa ja heille, keitä kiinnostaa tositarinat, jossa elämä lopulta voittaa. Huomaa myös, että kirja sopii todella moneen Helmet-lukuhaasteen kohtaan!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Lue lukunäyte kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 8/2022

ISBN:
9789520440442
Kirjastoluokka:
99.1
Koko: 174 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tammi
Kirjoittanut: Alisa Parpala, Lilly Korpiola


Osta kirja:
CDON
Adlibris

Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2022 (esimerkiksi) kohtiin:
2. Kirjassa jää tai lumi on tärkeässä roolissa

4. Kirja, jonka tapahtumissa et itse haluaisi olla mukana
5. Kirjassa sairastutaan vakavasti
6. Kirjan on kirjoittanut sinulle uusi kirjailija
16. Kirjan luvuilla on nimet
19. Kirjassa on vähintään kolme eri kertojaa
22. Kirja sisältää tekstiviestejä, sähköposteja tai some-päivityksiä
28. Kirjan päähenkilö on alaikäinen

38. Kirjassa toteutetaan unelma tai haave
43. Kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan
49. Kirja on julkaistu vuonna 2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)