keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Tunnelmia kesältä 2021 osa 1 - kesäkuu

On taas perinteisten kesälomatunnelmien aika - ensimmäinen kesämme jämsäläisinä! Kesäkuu on oikeastaan mennyt hyvin rennoissa tunnelmissa. Koska en keksi kesäkuun alusta mitään merkittävää kirjoitettavaa, olettaisin sen menneen ihan normaalin arjen tavoin. Kesäkuun puolessa välissä olikin sitten kivaa puuhaa, nimittäin Jyväskylän kansainväliset suurmarkkinat! Oli ihana päästä pitkästä aikaa johonkin tapahtumaan, kun kaikki ovat olleet nyt tauolla koronan takia. Ja mitä koronaan tulee, olen itse ja monet läheiseni saaneet nyt koronarokotteen. Toiset ensimmäisen annoksen, jotkut jo kaksi. Rokotus sujui ilman mitään ongelmia. En tiedä, oliko väsymys rokotteesta vai vähälle jääneistä yöunista vai sekä että? Mutta se siitä. Sitten oli tietenkin Juhannus, mitä vietimme herkuin ja autoajelulla. Ei mitään sen ihmeenpää siis. Lisäksi kesäkuussa kävimme taas Jyväskylässä asioilla ja tutustuimme hieman enemmän Jämsän keskustaankin!


Mieheni ollessa reissullaan olin kaksin kotona Lakun kanssa. Otin Lakusta kuvia uudella puhelimellani (Samsung Galaxy A12) ja innostuin mm. Picsa-nimisestä kuvanmuokkaussovelluksesta.


Kansainvälisiä suurmarkkinoita vietettiin Jyväskylässä 17.-20.6.2021. Markkinoita on ollut ikävä, sillä viime vuonna niitä ei korona takia ainakaan Rovaniemellä järjestetty. Itse tykkään kierellä ja katsella eri koruja, ostaa mausteita ja lisäksi meillä on mieheni kanssa tapana käydä bratwurst-kojulla syömässä. Aikaisemmin olemme käyneet suurmarkkinoilla Tampereella ja Rovaniemellä, mutta Jyväskylässä nyt ensimmäistä kertaa. Koska Jyväskylä on muutenkin meille uutta aluetta, kävimme samalla myös etsimässä markkinoiden lähellä olevan geokätkön.



Mietin pitkään otanko koronarokotteen vai en, mutta päädyin ottamaan rokotteen lähinnä siksi, jos sillä voisi edes vähän suojella läheisiä. Lisäksi mietin, että jossain kohtaa joissakin tilanteissa rokotusta voidaan ehkä kysyä, vaikka tapahtumissa tai matkustaessa.


Juhannus on itselleni ihan normaali päivä. Ehkä meillä nyt vähän jotain spesiaalia oli, kuten juhannusherkkuja ja kävimme ajelemassa autolla katsomassa, mikä on juhannusmeininki, mutta ei mitään sen ihmeellisempää. Juhannuspäivän iltana innostuimme pelaamaan Afrikan Tähteä. Jos outo pelilauta ihmetyttää, kyseessä on pelin 70 v juhlapainos.



Olemme käyneet jo useamman kerran Jyväskylässä Kauppakeskus Sepässä. Kesäkuun lopussa kävimme samalla syömässä Buffassa, kun meillä oli s-ketjulta saatu etukuponki. Itse tykkään kovasti Buffan paistetuista perunoista ja lihapullista. Itse en tajunnut kuvaa ottaa Buffassa, mutta tässäpä mieheni annos!


Kesäkuun lopussa kävimme kävelemässä hieman Jämsän keskustassa. Olin kovasti kiinnostunut, millainen mahtaa olla paikallinen Suomalainen Kirjakauppa, Pelastuarmeijan iCare-myymälä ja paikallinen lankakauppa Mäen Huopaa ja Lankaa. Ihanaa, että nämä kaikki kolme on olemassa ja vielä niin lähekkäin! Todennäköisesti tulee poikettua näissä liikkeissä usein. Kuvassa Seppolan sillan nätit kukkaset.

Ja sitten alkoikin helteinen heinäkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)