keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Katsaus Tietopalat: Salaperäinen kissa -kirjaan

Varmasti monet tietävät, miten äärimmäisen kissarakas ihminen olen ja miten monella tapaa se näkyy. Jos kissojen asemaa voi millä tahansa keinolla parantaa ja jotain voi kissojen hyväksi tehdä, niin hienoa! Kun huomasin tämän lasten tietokirjan kissoista, niin itselleni tuli mieleen, että tällaisen kirjan olisin itse lapsena halunnut ja ihan mahtavaa, että jo lapset saavat oikeaa, hyödyllistä tietoa kissoista. Kissa on uskomattoman kaunis ja upea eläin, mutta on hyvä myös oppia, että jokainen kissakin on oma persoonansa ja kissa voi elää jopa 20-vuotiaaksi! Tässäpä kirjavinkki etenkin ala-asteikäisille, kissoista kiinnostuneille lapsille:


Mitä kirja sisältää?
Kirjassa ei mitään esim. alkusanoja tai sisällysluetteloa ole, vaan kirjassa mennää suoraan asiaan, eli millaisia eläimiä kissat oikeastaan ovat? Kirjassa käsitellään esim. kissojen supertaitoja, ruumiinrakennetta, aisteja, kehonkieltä, lähtökohtia, tapoja, vinkkejä kissaa miettivälle ja vaikka mitä muuta! Jokainen aihe on käsitelty lyhyesti, mutta ytimekkäästi kivojen kuvien kera.


Kirjassa on paljon kaunista kuvitusta ja lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottua tietoa.


Pisteet kuvittajalle! Tämä kuva emosta ja pienistä pennuista on niin ihana!

Yleinen arvio kirjasta:
Tykkään siitä, että asiat on esitetty kirjassa lyhyesti, selkeästi ja kivalla kuvituksella. Kirjaa on helppo ja kiva lukea, mikä on varmasti lapsille tärkeää lukuilon kannalta. Myös kuvituksella on iso merkitys ja mielestäni tässä kirjassa kuvituksessa on onnistuttu todella hyvin. Jos miettii pieniä parannuksia, olisin ehkä täsmentänyt hieman joitakin kohtia. Esim. kun puhutaan siitä, kuuluuko kissa Suomen luontoon vai ei, olisi voinut mainita miksi kissa ei kuulu. Jo lapselle voisi opettaa, miten vaarallinen esim. liikenne ja petoeläimet voi olla kissalle. Lisäksi olisin lisännyt ehkä jotain kissan ruokailusta, esim. mitä kissa syö, mistä kissa pitää ja mikä ei ole hyväksi kissalle. Ehkä jokin sisällysluettelokin olisi ollut kiva. Mutta hyvä tietokirja lapsille! Arvioni 3/5.

Salaperäinen kissa on osa Tietopalat-kirjasarjaa, jotka ovat lapsille suunnattuja tietokirjoja eri aiheista. Kissojen lisäksi lähiaikoina on tulossa myös kirjat jalkapallosta ja jyrsijöistä. Todella hienoa, että kissakirja saatiin heti näin alkuun! Voisin kuvitella, että eläinrakkaat lapset kaipaisivat kirjoja myös esim. koirista ja hevosista. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä tuleman pitää!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 5/2021

ISBN:
9789510464977
Kirjastoluokka:
67.452
Koko: 64 sivua

Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)

Kustantaja: WSOY

Kirjoittanut: Sara Lumme

Kuvittanut: Reetta Niemensivu

Graafinen suunnitelu: Riikka Turkulainen

Tutustu myös kirjasarjan muihin kirjoihin:
Jalkapallo haltuun (5/2021)
Ihmeellinen jääkausi (9/2021)
Söpöt lemmikkijyrsijät (9/2021)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2021 (esimerkiksi) kohtiin:
15. Kirjassa on jotain samaa kuin omassa elämässäsi
19. Kirjassa leikitään
27. Kirjan päähenkilö on eläin
32. Kirjan kansikuvassa tai takakannen tekstissä on kissa
49. Kirja on julkaistu vuonna 2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)