Pidän itseäni todella kilttinä ja ujona ihmisenä, mikä aiheuttaa välillä sen, että en välttämättä tule tarpeeksi kuulluksi tai nähdyksi. Sitä saattaa jäädä muiden reippaampien ja vahvempien ihmisten jalkoihin tai täysin näkymättömäksi. Kun joskus huomasin tämän Röyhkeyskoulu-nimisen kirjan, mieleeni tuli heti, että voisko tämä olla sellainen kirja, joka tsemppaisi olemaan... No, ei välttämättä nyt röyhkeä, mutta vahvempi, että osaisi pitää omia puoliaan paremmin. Ajattelin antaa kirjalle mahdollisuuden!
Mitä kirja sisältää?
Kirja jakautuu kolmeen eri opintokokonaisuuteen. Ensimmäinen opintokokonaisuus sisältää luvut 1-2. Näissä luvuissa tongitaan sitä, mitä voimme tietää itsestämme ja miten voimme oppia tuntemaan itsemme. Asiaa tarkastellaan mm. eri tieteenaloja ja televisioviihdettä hyödyntäen. Toisessa, synkäksikin kutsutussa opintokokonaisuudessa käydään läpi tekijöitä, jotka hidastavat meitä. Luvuissa 3-5 käsitellään yksilössä itsessään olevia jarruja ja luvuissa 6 ja 7 yhteiskunnan luomia jarruja. Kolmannessa ja mielestäni kiinnostavimmassa opintokokonaisuudessa, luvuissa 8-14 käydään läpi itse asiaa, eli mitä voi tehdä, miten voi uudelleen ajatella ja järjestää asioita - eli miten "röyhkeentyä".
Yleinen arvio kirjasta:
Kuten monissa kirjoissa, myös tässäkin kirjassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Jos aloittaisin niistä huonoista puolista, niin on kivempi päättää niihin parempiin puoliin? Kirjahan on selkeästi tarkoitettu naisille ja ei siitä siis mitään huonoa sanottavaa, mutta jossain kohtaa kirjaa sain itse yliannostuksen feminismin käsittelystä. Okei, jos asiaa käsitellään vähän, mutta omaan makuuni aihetta oli liikaa. Tämän takia lukemiseni pysähtyi useammaksi viikoksi. Mutta tämäkin on niin mielipidekysymys, sillä muiden mielestä aihetta saattaa puolestaan olla sopivasti ja pitää aihetta hyvinkin tärkeänä. Välillä joissakin kohdissa tekstiä tunsin itseni tyhmäksi, koska en ymmärtänyt, mitä kaikki sanat tarkoittavat. Tarkoitan nyt sanoja, jotka ovat jotakin murretta/slangia/nuorisokieltä. Mielestäni hyvin näitä tunnen, mutta joissain kohdissa tuli fiilis, että mitäköhän tuo sana nyt meinaa? Ehkä siis kirjan oikolukuvaiheessa olisi voinut miettiä, että onko teksti varmasti riittävän ymmärrettävää. Mutta kyse on vain muutamista sanoista sieltä täältä, eli ei mitään suurempaa. Hyvää kirjassa on puolestaan ihan se itse asia. Eniten itse sain irti kolmannesta opintokokonaisuudesta, eli vasta kirjan lopusta. Esim. miten asioita voi ilmaista eri tavoin, mikä merkitys on katsekontaktilla, miten antaa hyvä kuva työelämässä, miten aina kannattaa yrittää ym. Kirjasta sai paljon hyviä vinkkejä! Lisäksi pidän siitä, että kirjasta huomaa, että kirjoittaja on lukenut todella paljon aiheeseen liittyvää materiaalia montaa kanavaa pitkin ja tietolähteet on merkitty kirjan loppuun. Plussaa myös hyvästä, tsemppaavasta asenteesta ja siitä, että kirjoittaja antaa itsestään aidon kuvan kirjoitustyylillään. Sanoisin, että kirja sopii naisille, jotka kaipaavat vinkkejä ja tsemppiä esim. työhön, opiskeluun ja harrastuksiin. Sopii myös mikäli naisten asema ja oikeudet ovat lähellä sydäntä. Oma arvioni 3/5.
Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.
Lue näytesivut kirjasta tästä.
Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 2019
ISBN: 978-952-451-888-8
Kirjastoluokka: 17.3
Koko: 271 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tuuma
Kirjoittanut: Jenni Janakka
Tutustu myös Röyhkeyskoulun verkkosivuihin tästä.
Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Tuuma
Sopii Helmet-lukuhaasteen 2021 (esimerkiksi) kohtiin:
4. Joku kertoo kirjassa omista muistoistaan
9. Kirjailijan etunimi ja sukunimi alkavat samalla kirjaimella
15. Kirjassa on jotain samaa kuin omassa elämässäsi
28. Kirja, jonka lukemisesta on sinulle hyötyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)