maanantai 24. toukokuuta 2021

Euroviisut 2021 Rotterdam - omat pisteeni ja muita ajatuksia

Euroviisuviikko on nyt takanapäin ja huh huh, miten hienot viisut oli! Mielestäni monet asiat toimivat todella hyvin. Juontajat, lava, oheisohjelma ja ennen kaikkea biisit ja yleisö! Jo semifinaaleissa oli ihailtavaa nähdä, miten artistit ja yleisö kannustivat toisiaan ja kaikki oli niin fiiliksissä mukana. Upeaa oli myös huomata viisujen taso, miten paljon hyviä biisejä oli mukana ja miten vaikka finaalissa ollut väliaikaohjelma oli upeaa! Tykkäsin todella paljon!

Itselläni on joka vuosi tapana tehdä viisujen aikana listoja jokaisesta lähetyksestä, mitä biiseistä jää mieleen ja mistä kaikista biiseistä tykkäsin. Lopuksi valitsen, ketkä itse haluaisin jatkoon tai keille itse antaisin pisteitä. Mitä semifinaaleihin tulee, mielestäni semifinaali 1 oli paljon tasokkaampi kuin semifinaali 2. Ensimmäisestä semifinaalista jäi harmittamaan etenkin Kroatian (Tick-Tock niminen biisi) ja Irlannin (MAPS) putoaminen. Mieluummin olisin pudottanut finaalista pois vaikka Belgian (The Wrong Place) tai vaihtanut Kroatian ja Irlannin kakkossemiin ja ottanut sieltä taas tylsempiä biisejä ykkössemiin. Mutta ei mahda mitään, näin käy joskus ja kisa on kovaa!

Entä miten olisin antanut pisteeni finaalissa? Tässäpä listani:


12 p - Sveitsi. Kaunis, omanlainen biisinsä. Laulajalla hieno ääni ja ranskan kieli toimii hyvin!


10 p - Kypros. Tästä varmasti moni olisi eri mieltä, koska biisi muistuttaa niin paljon Lady Gagan Bad Romancea. Itse tykkään biisistä ja esityksestä, mihin pisteeni perustuu, mutta jos olisin ammattiraadissa, biisi jäisi pisteittä juurikin tuon kopioinnin takia.


8 p - Ruotsi. Mielestäni yksinkertaisesti kaunis biisi mikä jää päähän.

Loput pisteistäni olisi jakautunut näin:
7 p - Kreikka
6 p - Italia
5 p - Serbia

4 p - Israel

3 p - Moldova

2 p - Ukraina
1 p - San Marino

Mainittakoon, että 7 ja 6 pistettä olisi ollut selkeitä, mutta pisteet 5-1 on vaikea sijoittaa paremmuusjärjestykseen. Listasta kuitenkin saa vähän käsitystä, mitkä biisit itseäni sytytti.

Entä mihin olisin sijoittanut Suomen Dark Siden? Sveitsi olisi ainakin edelleen ykkönen ja Suomi saisi kyllä pisteitä, mutta en osaa sanoa paljonko. Varmaan joko 8 tai 10. Suomi yllätti tänä vuonna totaalisesti! Ensinnäkin, hyvä biisi. Toiseksi, tuliefektit oli wau! Kolmanneksi, asenne. Ja kuten jutun alussa kirjoitin, on ollut mieletöntä huomata yleisön tuki artisteille ja artistien arvostus yleisölle. Arvostan kumpaakin osapuoleta! Ehkä raskaat ajat ovat opettaneet meitä arvostamaan asioita enemmän?

Mitä pidit tämän vuoden viisuista? Tuliko yllätyksiä, jäikö jokin vaimaan?
Keille olisit antanut pisteesi? Miten Suomella mielestäsi meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)