maanantai 24. toukokuuta 2021

Ensimmäiset viikot jämsäläisenä - mitkä fiilikset?

Minä, mieheni ja kissamme Laku ollaan nyt asuttu muutamia viikkoja Jämsässä, tai tarkemmin Jämsänkoskella. Jämsänkoski on ollut joskus oma kaupunkinsa, mutta nyt se on osa Jämsää. Itse kutsuisin Jämsänkoskea isoksi kyläksi. Pelkästään Jämsänkoskelta löytyy jo paljon kaikkea, mitä sitä nyt tarvitseekin: iso S-market, K-Market, apteekki, uimahalli, kirjasto, Neste, ravintoloita, posti... On sitä jo tullut käytettyä laboratorion näytteenottopistettäkin! Jämsässä puolestaan on enemmän kauppoja ja palveluita. Jos nyt jotain esimerkkejä haetaan, olemme käyneet jo mm. Löytötexissä, Sotkassa, Tokmannilla, Citymarketissa, S-Marketissa, Shellillä/Burgerkingillä, Jyskissä, terveyskeskuksessa, apteekissa, R-kioskilla... Vaikka mitään ison kaupungin erikoisliikkeitä täällä ei ole, vaikka suosittuja vaatekauppoja, niin silti tällaiset yleiset peruspalvelut, mitä nyt joka kaupungissa on, löytyy. Se riittää meille.


Lähiseudulla on paljon kaunista valokuvattavaa!

Päädyimme asumaan Jämsänkoskelle siksi, että Jämsä on sopivasti puolimatkassa, kun ajattelee missä vanhempamme asuvat. Emme halunneet ihan mihinkään pikkukylään muuttaa ja Jämsä oli ainoa kaupunki, mikä puolivälissä sattuu olemaan. Toki Jämsänkoski on pieni paikka, mutta täälläkin on riittävästi peruspalveluita ja enemmän palveluita on sitten suht lähellä Jämsässä. Kun etsimme asuntoja, lähdimme katsomaan neljää asuntoa, joista kaksi ovat samanlaisia ja samassa rapussa, mutta eri kerroksissa. Aluksi ajattelimme ylempänä olevaa asuntoa, mutta päädyimme alempana olevaan, koska alempi oli kunnoltaan parempi. Ja hei, meidän makuuhuonessa on nyt seinä, jossa on vaaleansinistä (suosikkivärini)!

Olen todella innoissani uudesta kodista, mutta samalla olen ollut todella stressaantunut. Kaikenlaista tekemistä olisi vielä niin paljon ja muutossa koin sellasia asioita, mitä on vaikea käsitellä. En nyt ala niitä tässä avaamaan sen enempää, mutta enköhän tästä pikkuhiljaa ala toipumaan. Jos nyt jotain kaipaan niin lepoa ja vielä vähän lisää lepoa. Ja mukavaa tekemistä. Sitäkin on ollut! Pari kertaa olemme jo käyneet Tampereella ostoksilla ja lähialueilla geokätköilemässä. Odotan innolla tulevan kesän kesäretkiä, oli ne sitten lähialueella tai vähän kauempana. Jämsänkoskella asuminen kuitenkin mahdollistaa sen, että on paljon lähempänä monia paikkoja, kun vertaa matkoja Rovaniemeltä.

Mutta fiilikset on hyvät ja odottavat! Pikkuhiljaa koti alkaa näyttämään kodilta, pikkuhiljaa tutustumme uuteen asuinympäristöömme enemmän. Nyt kun olemme asuneet uudessa kodissamme melkein kuukauden, stressikin alkaa pikkuhiljaa jo helpottamaan. Vielä on pahvilaatikoita purettavana, paikkoja siivottavana ja hommaa tekemättä, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee! Ei pidä tehdä liikaa kerralla ja uuvuttaa itseään loppuun.

Ai niin! Olen suunnittelemassa pientä taideprojektia! Saattaa olla, jos suunnitelma nyt toteutuu, että kädenjälkeni näkyy kesällä jossain päin Jämsänkoskea...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)