tiistai 20. lokakuuta 2020

Millaisia kissoja haluaisin joskus hankkia?

Olen lapsesta saakka ollut tekemisissä kissojen kanssa. Lapsuudenkodissani oli (ja on edelleen) aina kissoja ja pari vuotta sitten hankimme mieheni kanssa ensimmäisen yhteisen kissan. Olen myös kiinnostunut kaikesta kissoihin liittyvästä hyväntekeväisyydestä: välillä olen ollut mukana eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa, välillä olen ostanut kannatustuotteita, välillä puolestaan tehnyt kannatustuotteita myyntiin. Rakastan kissoja ja haluan auttaa kodittomia kissoja minkä vain pystyn. Tällä hetkellä meillä on vain yksi oma kissa, mutta olen monesti miettinyt, hankkisiko Laku-kissalle kaverin? Asiat, mitkä tällä hetkellä estävät, ovat lähinnä huoli siitä, miten rahat piisaisivat, jos vaikka kummallekin kissalle tulisi yhtäkkiä isoja eläinlääkärikuluja? Entä minkä verran kissoja on sopiva määrä kerrostalokaksioon? Haaveenani onkin, että jonain päivänä meillä olisi isompi koti, mihin voisi ottaa lisää kissoja ja säästöjä olisi sen verran, että kissojen hyvinvointi olisi taattu.

Varmasti kaikilla kissaa hankkivilla on jonkinlaisia kriteereitä kissalle liittyen esim. väriin, ikään, terveydentilaan tai luonteeseen. Monesti olen leikitellyt ajatuksella, että sitten joskus hankin sellaisen ja sellaisen kissan. Mutta toisin kun monilla, väitän, että omat kissahaaveeni ovat tavallisesta massasta poikkeavia. Tässäpä listaus, millaisia kissoja joskus haluaisin!


Kuva: Pixabay.

Oranssi kissa - Sinänsä kissan värillä ei ole mitään merkitystä, mutta jos mahdollisuus olisi valita monista ihanista kotia kaipaavista kissoista nimenomaan oranssi, todennäköisesti päätyisin oranssiin. Tämä siksi, että meillä ei ole koskaan ollut oranssia kissaa taloudessa, kaikkia muita mahdollisia kissan värejä kylläkin! Mutta luonne ratkaisee, ei väri.

Musta tai tabby kissa - Musta ja tabby ovat yleisiä kissan värejä. Jotkut saattaa pitää näitä värejä tylsinä ja ei ole värin vuoksi kiinnostunut näistä kissoista. Lisäksi jotkut saattavat pitää mustaa kissaa epäonnen tuojana. Tämä on kuitenkin ihan höpöhöpöä, sen olen huomannut eläessäni jo useita vuosia mustan kissan kanssa. Kuten aikaisemminkin kirjoitin, väri ei ratkaise, vaan luonne.

Keski-ikäinen kissa - Sitä, kauanko kissa elää, on vaikea arvioida. Tavallisesti kissat elävät 10-20 vuotiaiksi, mutta on sitä ollut 31-vuotiaskin kissa maailmassa! Voisin hyvin kuvitella ottavani keski-ikäisen, esim. 8-10 vuotiaan kissan. Monet ketkä kissaa hankkivat, suosivat pentuja ja nuoria aikuisia. Olisi kiva tarjota koti pikkuisen vanhemmallekin kissalle.

Sairas/erityiskissa
- Kuten millä tahansa eläimellä, myös kissoilla voi olla erilaisia sairauksia, vammoja ym. Näistä huolimatta kissa voi elää hyvää, täyttä elämää! Ollessani teini-ikäinen, meillä oli kissa, jolta amputoitiin toinen takajalka. Tästä huolimatta kissa eli onnellista elämää. Jos siis kissalla on sairaus tai erityispiirre, joka on kuitenkin hyvin hallinnassa, se ei itseäni haittaisi. Yleensä sairaat kissat etsivät todella pitkään sitä omaa kotia.

Kaksi kissaa kerralla - Todella usein eläinsuojeluyhdistysten sivuilla on kissoja, joilla on kissakaveri. Tämä voi olla esim. sisarus tai muu hyvä kissaystävä, joita olisi todella sääli erottaa. Yleensä ihmiset etsivät yhtä kissaa kerralla, joten olisi hienoa tarjota joskus koti useammalle kissalle kerralla!

Ensikotikissoja
- Haaveenanihan on, että joskus olisi sellainen asunto, mihin saisi oman huoneen ensikotikissoille. Olisi unelmien täyttymys, että voisi olla sekä omia kissoja, että ensikotikissoja, joita voisi samalla auttaa!

Millaisista kissoista tai muista lemmikeistä sinä haaveilet?

1 kommentti:

  1. Ajatuksia herättävä kirjoitus, asenteista ja tietämättömyydestähän kissojen kaltoinkohtelussa on usein kyse. Uusin kissani on löytökissa, aikuinen maatiaiskissa. Otin sille kissavakuutuksen etten joudu hermoilemaan ellaskujen suuruutta. Kannattaa vertailla eri vakuutusyhtiöitä.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)