tiistai 12. joulukuuta 2017

Helppo ja herkullinen pataleipä - yhteistyössä Dr. Oetker

Yhtenä iltana huomasimme, että unohdimme ostaa kaupasta leipää ja miesystäväni innostui leipomaan pataleipää. En ollut aikaisemmin kuullut pataleivästä, saati maistanut sellaista. Leivän valmistaminen näytti hyvin helpolta ja miten hyvää leivästä tulikaan! Ajattelin, että voisin kokeilla leivän tekemistä joskus itsekin.

 Valmis pataleipä.

Sain joskus Dr. Oetkeriltä leivontatarvikkeita, joita voisin käyttää blogijutuissani, joten tämän takia halusin tehdä leivän nimenomaan Dr. Oetkerin reseptillä (reseptiin tästä). Reseptissä on vain viisi ainesosaa, jotka melkein joka kodista löytyykin: vettä, suolaa, kuivahiivaa, vehnäjauhoja ja ruokaöljyä. Vaikka jotain puuttuisikin, voisin kuvitella, että lähikaupoistakin kaikkia ainesosia löytyy ja hinta ei päätä huimaa. Esim. suolaa tulee leipään vain 2 teelusikallista ja suolaa varmasti käytetään moneen muuhunkin ruokaan ja leipomiseen. Taikina on todella helppo tehdä. Tein itse taikinan illalla, sillä taikina annetaan seistä huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Paistamishommiin rupesin seuraavana päivänä. Myös paistaminen oli helppoa ja lopputulos oli herkullista! Mikäli siis omistat 2 litran vetoisen rautapadan, suosittelen kokeilemaan! Helppoa ja hyvää!

1 kommentti:

  1. Pitääpä kokeilla tuota, jos innostuisi�� Hyvännäköinen leipä ja varmaan hyvää! ��

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)