maanantai 3. lokakuuta 2016

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit olivat yhteen aikaan iso hitti, mutta en tiedä ketään, joka olisi niitä nyt viimeaikoina tehnyt. Itse innostuin lehtikaalisipseistä vasta äskettäin ja ajattelin nostaa kyseiset herkut nyt uudestaan esiin. 

Valmiita lehtikaalisipsejä.

Olen tehnyt lehtikaalisipsejä nyt useamman kerran tällä Kotikokin reseptillä. Ensimmäisellä kerralla sipsit eivät tahtonut jotenkin onnistua, kun tein täysin ohjeen mukaan. En esim. ymmärtänyt, mitä ihmettä lehtikaalin ruoto tarkoittaa. Nyt jälkeenpäin oletan, että kyseessä on se paksu osa keskellä lehtikaalin lehteä. Myöskin aineiden sekoittamiseen ja paistamiseen tein omia muutoksia. 

 
Lehtikaalin lehti ja palasia. Keskellä olevaa paksua kohtaa ei siis käytetä. 

Nykyään lähden siitä liikkeelle, että ensin huuhtelen lehtikaalinlehdet, jonka jälkeen revin lehdistä "sipsin kokoisia" palasia suoraan uunipellille, missä on leivinpaperi. Kun palaset ovat pellillä, levitän suoraan oliiviöljyn ja soijakastikkeen mahdollisimman tasaisesti ympäri lehtiä. Lopuksi vielä sekoitan lehdet käsin, että oliiviöljy ja soijakastike varmasti sekoittuvat ja tarttuu lehtiin. Tämän jälkeen lisään mausteen. Mielestäni 110 astetta on ihan liian vähän. Jos siinä asteessa kuitenkin paistaa, niin saa paistaa reilusti enemmän aikaa kuin 20 minuuttia. Itse paistan ihan tavallisessa uunissa 150 asteessa keskitasolla 20-25 min. Välillä kannattaa kurkistaa, miten rapeaksi lehtikaali on mennyt, tarvitseeko vielä lisää aikaa. Ei-rapeaa lehtikaalia ei ole niin kiva syödä.

En osaa oikein sanoa, miten lehtikaalisipsien makua kuvailisi. Itse lehtikaali ei hyvin rapeassa sipsissä omasta mielestäni pahemmin maistu, vaan enemmän huomio kiinnittyy rapeuteen ja mausteisiin. 

Voisi kuvitella, että kun kyseessä on kaali, olisi kyseessä terveellinen naposteltava. Kysyin asiasta opettajaltani. Toki lehtikaalisipsit ovat perunalastuja terveellisempiä, mutta esim. soijakastikkeessa ja mausteissa voi olla piilosuolaa.
Kiva vaihtoehto naposteltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)