sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Tunnelmia kesälomalta 2016 osa 4 - Vantaalla ja vähän muuallakin pääkaupunkiseudulla

Lähdimme Palonurmelta sunnuntaina 3.7. kohti seuraavaa kohdettamme Vantaata. Matkaa Palonurmelta Vantaalle on n. 445 km. Pitkä matka oli siis taas edessä. Toisaalta on sitä pidempiäkin matkoja ajeltu, eikä matka ollut niin paha, kun vielä välillä pysähteli ja kävi geokätköilemässä. Mitään erityisiä suunnitelmia emme olleet suunnitelleet Vantaan reissulle, vaan suunnittelimme vasta paikanpäällä mitä tekisimme. Kävimme paljon mm. kirpputoreilla ja geokätköilemässä. Yhtenä päivänä kävimme Suomenlinnassa ja yhtenä päivänä kiertelimme Vantaan Tammiston Outlet-myymälöitä. Myös Varustelekassa tuli käytyä.

Espoossa sijaitseva Nihtisillan tavaratalo on Suomen suurin kierrätyskeskus

Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa on myös Näprä Ilmaistukku, josta saa vapaasti ottaa ilmaiseksi kierrätysmateriaaleja käsitöihin. Pienestä tilasta huolimatta valikoimaa on paljon monenlaisiin askarteluihin. Itselleni mukaan tarttui kankaita, huopaa, heijastin, possukoriste, solmioita, fanitavaraa... Yhteensä otin materiaalia 1,8 kg. Kiitokset Näprälle!

 Odotellessamme Suomenlinnan lauttaa kiertelimme Kauppatorilla. Tykästyin näihin nukkeihin.

 Suomenlinnassa olen käynyt kerran aikaisemminkin, josta tein myös juttua blogiini. (Kauhea lukea juttua nyt pari vuotta myöhemmin, kun huomaa miten paljon kirjoitusvirheitä tekstissä on.) Edellisellä reissulla kävin museoissa ja valokuvasin, tällä kertaa kiertelimme miesystäväni kanssa geokätköilemässä ja kuvasin paljon etenkin lintuja. Kuvia tulossa myöhemmin lisää blogiini. Suosittelen Suomenlinnaa valokuvausta harrastaville. Kuvattavaa on paljon: matka lautalla Suomenlinnaan, rakennukset, linnoitus, luonto, eläimet, maisemat, museot...

Odotin, että Varustelekan myymälässä olisi enemmän tuotteita esillä. Itse ostin Scho-Ka-Kola -nimistä suklaata ja huivin. Miesystäväni osti sukellusveitsen. Puukkoa oli esillä yksi kappale, ja jos sellaisen halusi ostaa, tuli tuotetta kysyä asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelusta otettiin yhteys varastoon ja varastosta tuote toimitettiin luukulle, josta tuotteen sai mukaansa. Ilmeisesti myymälällä on niin paljon tavaraa myytävänä, esim. kenkiäkin eri kokoja, ettei niitä kaikkia mahdu myymälään esille. Jotenkin tuli tunne, että verkkokaupassa on enemmän tuotteita, mitä myymälässä on näkyvillä. Mutta ainakin nyt on tämäkin myymälä nähty.

Vallilan Outlet-myymälässä oli ale. Muutamaa kangasta tarttui mukaan.

 Geokätköilyreissulla päädyimme paikkaan, jossa oli valtavasti oravia.

Vantaalla oli mukava käydä, edellisestä käynnistä kun on jo vuosi. Vantaalla asti ei ihan joka päivä käydäkään, matkaa kun Rovaniemeltä on n. 800 km. Tarkoitus olisi mennä Helsinkiin Lokakuun lopussa kirjamessuille, mutta saa nähdä, saako asiat järjestettyä niin, että messuille pääsee. Toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)