perjantai 15. heinäkuuta 2016

Tunnelmia kesälomalta 2016 osa 3 - Palonurmella

Hetken kotona olon jälkeen Rovaniemellä lähdimme perjantaina 1.7. uudelle kesälomareissulle kohti etelää. Ensimmäinen pysäkkimme oli Palonurmella. Matkaa Rovaniemeltä Palonurmelle on n. 450 km, eli mukavasti ajettavaa oli myös tälläkin matkaa. Palonurmi sijaitsee lähellä Nilsiää, Nilsiä puolestaan lähellä Kuopiota. Itse en ole alueella pahemmin liikkunut, joten oli mukava nähdä ihan itselleni uusia paikkoja. Mukana Palonurmella olivat kanssamme miesystäväni vanhemmat ja heidän koiransa Ella.

Paljon kehuttu savusauna. Ei ihmeellisen näköinen rakennuksena, mutta monien mielestä parhaimmat löylyt saa täältä. 

 Saunan lähellä on joki, minne voi mennä uimaan. Joessa oli matalaa, mutta ei kuitenkaan liian matalaa. Jokeen mennään pieneltä laiturilta.

En oikein osannut odottaa paikalta mitään. Tiesin, että kyseessä olisi pieni paikka joka on miesystäväni äidin lapsuudenkoti. Paikassa olisi sähköt ja sisä-wc, mutta ei suihkua tai lämmintä vettä. Peseytyminen tapahtuisi savusaunassa tai joessa. En kokenut sitä ongelmaksi, enköhän pari päivää selviäisi ilman suihkuakin. Paikka itsessään oli todella hieno. Ihana mummola, missä paljon kaikkea vanhaa ja paljon hienoja käsitöitä etenkin puusta. Iso ahdistus itselleni kuitenkin tuli, kun hyttysiä oli -todella- paljon. Itselläni kun on tavallista isompi hyttyskammo. Lähtiessämme olin ihan syöty ja kutina hyttysen puremissa oli kova.

Viimeisenä iltana paistoimme nuotiolla makkaraa ja nakkeja. Lopuksi poltettiin vielä kuivuneita koivun oksia.

 Ella valmiina kotimatkalle.

Kokemus oli kuitenkin loppujenlopuksi kiva, vaikka välillä ahdistikin. Näin uusia paikkoja, rohkenin mennä jokeen uimaan ja pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni savusaunaan. Onneksi on myös ihana, huolehtiva miesystävä ja hänellä mukava perhe. :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)