torstai 21. heinäkuuta 2016

Katsaus Pää tyynyyn! -kirjaan

Välillä on kiva lukea ja kirjoittaa myös lasten kirjoista. Kysyin kustantajalta kirjavinkkejä 2-4 vuotiaille ja sain ehdotuksena Pää tyynyyn! –kirjan. Lastenkirjoja on tulossa myös jatkossakin, mutta ehkä suurin kiinnostuksen kohteeni kirjoissa on kuitenkin nuorten romaanit sekä käsityöpainotteiset tietokirjat. Mitään en kuitenkaan sulje pois, eli kaikenlaiset jutut ovat mahdollisia.

Karisto : Pää tyynyyn! : 9789512361076

Mitä kirja sisältää?
"Näin väsynyt en ole ollut koskaan." pohtii karhu. Karhu voisi nukkua viikkoja, jopa kuukausia. Ihanaa päästä sänkyyn nukkumaan! "Näin pirteä en ole ollut koskaan." pohtii samaan aikaan ankka ja lähtee naapuriin karhun luokse. Ankka haluaisi pelata korttia, tehdä pirtelöä, perustaa bändin... Karhu puolestaan haluaisi vain nukkua. "Pää tyynyyn!" sanoo karhu useaan otteeseen ankalle. Väsyykö ankka lainkaan ja saako karhu lopulta nukkua rauhassa?


Yleinen arvio kirjasta
Pää tyynyyn! on lyhyt ja hauska lasten kirja. Voisin hyvin kuvitella lukevani tätä kirjaa lapselle ennen nukkumaan menoa. Pidin myös kirjan kuvituksesta. Kirjasta on vaikea kirjoittaa mitään isompaa arviota, koska kirja on niin lyhyt ja tarina hyvin yksinkertainen. Osaan hyvin kuvitella, jos lapsi pyytää ”edes yhden pienen sadun”, niin ehkä tässä voisi olla sopiva vaihtoehto? Karhun ja ankan seikkailuja olisi kiva lukea enemmänkin jossain toisenlaisessa kirjassa. Kiva kaksikko!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Englanninkielinen alkuteos: Goodnight Already!
Julkaistu suomenkielisenä: Maaliskuu 2016
ISBN: 978-951-23-6107-6
Kirjastoluokka: L85.2
Koko: 30 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Karisto
Kirjoittanut: Jory John
Suomentanut: Roope Lipasti
Kuvittanut: Benji Davies

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin kirjailijan nettisivuilta tästä.


Osta kirja:

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)