perjantai 22. heinäkuuta 2016

Katsaus Moppe pelastaa päivän -kirjaan

Olen monesti kirjakaupoissa ihaillut lasten etsi ja löydä tyylisiä kirjoja. Kirjat ovat niin ihanan yksityiskohtaisia ja värikkäitä. Vaikka kyseessä olisikin lasten kirja, niin kyllä niitä aikuinenkin päätyy ainakin selailemaan. Päätin tutustua yhteen kirjoista vähän tarkemmin. Vaikka itselläni ei lapsia ole, Moppe -kirja on kivaa luettavaa ainakin lapsivieraille.

Karisto : Moppe pelastaa päivän : 9789512360130

Mitä kirja sisältää?
Kirja kertoo Moppe nimisestä koirasta, joka lähtee kaupunkiin maanviljelijä Tommin tarjotessa kyydin traktorillaan. Moppe käy mm. torilla, pääkadulla, paloasemalla, muovitehtaalla ja koululla. Samalla Moppe tapaa paljon mukavia ihmisiä. Kaikkialla kaupungissa on kova vilske. Ihmisiä ja mielenkiintoisia paikkoja on paljon. Kirja on todella yksityiskohtainen ja värikäs. Kirjan idea on juurikin se, että yksityiskohtaisia kuvia on kiva tutkia ja niitä on kiva katsella ja vastata kirjan kysymyksiin tai keksiä omia. Missä Moppe on? Löydätkö valkoisen hiiren? Kuka ahmii munkkia? Keillä kaikilla on silmälasit? Löydätkö neulekoristeen?

 Löydätkö kuvasta Mopen? Entä postilaatikon tai pulun?

Yleinen arvio kirjasta 
Etsi ja löydä kirjat ovat omasta mielestäni todella hauskoja. Omasta lapsuudestani en muista, että sellaisia olisi ollut, mutta kiva, että niitä on nyt monenlaisia saatavana. Moppe on iloinen pieni koira, ja alussa tykästyin heti siihen, että kaikille kirjan muille henkilöille on käännetty ihan tavalliset suomalaiset nimet. Maija on mehuntekijä, Herra Suti on harjakauppias, Roosa myy hattaraa... Löytyy kirjasta Venla niminen pulukin ja sekös rupesi itseäni naurattamaan. Kirjan tarinahan on hyvin simppeli: Moppe viettää päivää kaupungilla. Kirjan lopussa Moppe pelastaa koululaisten päivän kaupungilla tapaamiensa ystävien avulla. Mielestäni tarina saa simppeli ollakin. Enemmän kirjassa keskitytään etsimiseen ja löytämiseen. Kirjassa on paljon valmiita kysymyksiä, mitä kuvista voi etsiä, mutta niitä on kiva keksiä myös itsekin lisää. Kirjan parissa viihtyy hyvin lukuhetken jos toisenkin. Tykkään!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Englanninkielinen alkuteos: Migloo’s Day
Julkaistu suomenkielisenä: Tammikuu 2016
ISBN: 978-951-23-6013-0
Kirjastoluokka: L85.2
Koko: 34 sivua
Ulkoasu: Sidottu (Kovakantinen)
Kustantaja: Karisto
Kirjoittanut: William Bee
Suomentanut: Susanna Sjöman
Kuvittanut: William Bee

Syksyllä ilmestyy myös uusi Moppe -kirja: Moppe viettää viikonloppua, lue lisää kirjasta tästä.


Osta kirja:
 

CDON
Adlibris 

Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Kariston verkkokauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)