torstai 4. toukokuuta 2023

Katsaus Boho makramee -kirjaan

Makramee on ollut jo usean vuoden ajan suosittu käsityötekniikka Suomessa. Aiheesta on ilmestynyt monia kirjoja ja lisäksi yhä useammissa käsityökaupoissa näkee enemmän myös makrameetarvikkeita. Välillä sitä saattaa jo miettiä, tarvitseeko kaikkia makrameekirjoja todella, mutta kirjojen sisällöissä on eroja ja toisia saattaa kiinnostaa vaan tietyn tyyppiset makrameetyöt. Selasin Boho makramee -kirjan aluksi kirjakaupassa ja miksi halusin juuri tämän kirjan, on vastauksena juurikin monipuolinen, itseä kiinnostava sisältö.

Mitä kirja sisältää?
Kuten kirjan kansikuvassakin jo mainitaan, kirjassa solmitaan koruja ja kodinsomisteita. Koruja kirjasta löytyy mm. rannekoru, kaulakoru, korvakorut, avaimenperä ja reppuriipus. Sisustuksesta puolestaan vastaa erilaiset seinätekstiilit, ruukunaluset, viiriketju, tuikkulyhdyt ja amppelit. Kyseessä on siis monipuolinen makrameekirja, eikä se sisällä pelkästään vaan esim. seinävaatteita. Ohjeet niin isoihin kuin pieniinkin töihin löytyy sekä tekstinä, että kuvina ja lisäksi kirja tarjoaa makrameen perusoppeja ja vinkkejä.

Yleinen arvio kirjasta:
Noin tiivistettynä voisin sanoa, että monipuolinen, hyvä paketti. Kirjahan voisi sisältää monipuolisesti muitakin makramee-ohjeita, mutta ainakin tässä kirjassa on juuri niitä omaan makuun sopivia ohjeita. Toki tässäkin on varmasti mielipide-eroja. Joku voisi sanoa, että okei, tuo ohje on tuttu netistä ja tuo ohje on tuttu jostain lehdestä. Mutta kun nyt mietitään että halutaan hyviä ohjeita kokoelma nimenomaan kirjan väliin, niin se ei haittaa, jos muutamat ohjeet on jo entuudestaan tuttuja. Jos itse olisin esim. kirjakaupan myyjä tai kirjastonhoitaja ja joku kysyisi makrameekirjoja, kyllä tämä olisi yksi mitä lähtisin suosittelemaan. Jos miettii parannettavaa, niin olisin ehkä lisännyt ohjeisiin vielä muutamat erilaiset korut, sillä sisustusta on kirjassa enemmän. Oma arvioni 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Lukunäytteeseen tästä.

Kirjan perustiedot:
Saksankielinen alkuteos: Boho Makramee: Accessoires und Homedeko
knüpfen
Julkaistu: 1/2023
ISBN:
9789523757332
Kirjastoluokka: 65.434
Koko: 128 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: Minerva
Kirjoittanut: Linda Fertig ja Denise Lüdicke
Suomentanut: 
Eva Katajamäki
Valokuvat: Linda Fertig ja Denise Lüdicke

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Minerva

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2023 (esimerkiksi) kohtiin:
10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja
35. Kirjassa tehdään työtä, joka on sinulle tuttua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)