torstai 4. toukokuuta 2023

Katsaus The Korukirjaan

The Korukirjan huomasin Ihana-lehden mainoksesta, mikä oli itselleni yllätys. Yleensä olen hyvin perillä kaikista uutuuskirjoista, etenkin jos teemana on jokin itselleni rakas aihe, kuten tässä tapauksessa korujen tekeminen. Korujen tekemiseen liittyviä kirjoja on mielestäni hyvin vähän, etenkin sellaisia, jotka innostaisi ihan kaiken ikäisiä korujen pariin. Lisäksi vuosien mittaan korutrendit ovat muuttuneet ja siksipä nyt olikin kiva saada kauppoihin korukirja, joka on tätä päivää.

Mitä kirja sisältää?
Monipuolisen korukirjan alussa kerrotaan koruissa käytettävistä materiaaleista ja työvälineistä. Lisäksi alussa näytetään myös hyödyllisiä, monissa koruissa käytettäviä perussolmuja, kuten liukusolmuja ja perusmakramesolmu. Tämän jälkeen kirja jakautuu kaulakoruihin, rannekoruihin, korvakoruihin ja avaimenperät & muut korut osioon. Jokaisessa kategoriassa on monenlaisia koruja, joissa on käytetty erilaisia tekniikoita ja materiaaleja, kuten helmitöitä, makrameeta, lankatöitä, metallilankaa ym. Väitän, että kirjasta löytyy jokaiselle koruntekijälle jotakin!


Näissä kaulakoruissa on hyödynnetty kivasti erilaisia puun oksia.


Yksi omista suosikeistani: värikkäät rannekorut!


Erilaisia nauhoja voi hyödyntää monella tapaa!

Yleinen arvio kirjasta:
Kirjaa oli ihana alkaa selaamaan, kun sai heti niin valtavasti inspiraatiota! Reaktioni oli suunnilleen tällainen: "Tuollasen teen - ja tuollasen - wau! - onpa kiva idea!". Kirjan ideat tulivat siis heti käyttöön ja tilasin helmivarastoihin täydennystä. Kirjassa on useita ohjeita ja ideoita, jotka ovat itselleni ihan uusia, mutta kirjassa on myös ohjeita, jotka ovat ns. perusohjeita ja tuttuja jo vuosien takaa. Mutta jos ajattelee henkilöä, jolla ei kokemusta helmitöistä ole, on nämä perusohjeetkin tärkeitä ja siksi on hyvä, että ohjeita on hyvä sekoitus. Olisi mahtavaa, jos joskus saataisiin The Korukirja 2! Itse olisin lisännyt kirjaan vielä nyt suosiossa olevat kukkahelmikorut ja lisää erilaisia makrameekorviksia. Entä millaisia koruja saisikaan kutistemuovista ja massoista? Mutta kirja on todella hyvä näinkin ja suosittelen lämpimästi kaikille koruntekijöille, etenkin lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisetkin saavat tästä paljon irti! Oma arvioni 4/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 11/2022

ISBN:
9789523735347
Kirjastoluokka:
Koko: 112 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja:
Readme.fi
Kirjoittanut: Alva Andersson, Virpi Mikkonen


Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.

Tutustu myös kirjailijoiden Instagram-tileihin:
@vanelja & @lavandela.lala

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Readme.fi

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2023 (esimerkiksi) kohtiin: 
10. Kirjassa on ohjeita ja neuvoja
13. Kirjan kansi on värikäs tai kirjan nimi on värikäs

35. Kirjassa tehdään työtä, joka on sinulle tuttua

39. Kirja, josta sait vinkin mediasta tai sosiaalisesta mediasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)