keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Tunnelmia Jyväskylän kädentaitomessuilta 2022 (+antiikki- ja hyvinvointimessut)

Jyväskylän kädentaitomessuja vietettiin 2.-3.4.2022 samaan aikaan antiikki- ja hyvinvointimessujen kanssa. Olen tiennyt pitkään, että Jyväskylässä on kädentaitomessut olemassa, mutta en ole niillä aikaisemmin käynyt. Koska nyt asumme Keski-Suomessa ja Jyväskylä on lähellä, ajattelin, että mielenkiintoista nähdä millaiset messut mahtavat olla täällä päin. 
 
Menimme mieheni kanssa messuille lauantaina 2.4. Koska olimme aikaisemminkin käyneet Jyväskylän Paviljongilla, oli itselleni jotenkin selvää, mistä sisälle messuille mentäisiin, mutta sisäänkäynti olikin eri paikassa kuin luulin. Olisi pitänyt katsoa netistä paremmin tämä maininta, mutta olisi myös ollut kiva, jos paikanpäällä olisi ollut enemmän opasteita, sillä todella monet muutkin olivat hukassa etsimässä sisääpääsyä. Tässä kohtaa meinasi iskeä ahdistus, eikä omaa oloani helpottanut se, että vielä elettiin kuitenkin aikaa, jolloin kasvomaskin käyttö oli suositeltavaa. Kun yhdistetään pieni ahdistus ja kasvomaski, oloni messuilla ei ollut kovin mukava. Itse messuissa siis ei ollut mitään vikaa! Tykkäsin kovasti esim. messujen koosta ja tarjonnasta. Hyvinvointipuoli ei ollut ehkä niin meidän juttu, mutta antiikki- ja käsityöpuolella viihdyimme enemmän. Alla muutamia poimintoja!

Aloitimme kiertelyn antiikkimessuilta, jossa oli vaikka mitä kaunista, vanhaa tavaraa. Melkein aina pysähdyn ihastelemaan lasisia aurinkopulloja (ylhäällä keskellä).


Äitini pitää kovasti Arabian sinivalkoisista astioista, otin tämän kuvan hänelle.


Mieheni on ollut aikaisemmin kanssani Rovaniemen kädentaitomessuilla, jossa myös Sepän Galleria on ollut mukana. Mieheni suosikki on aina ollut Sepän Gallerian arvonta ja mieluinen palkinto on edelleen tervakynttilät. Ostimme kaksi arpaa ja voitimme leikkelelautasen ja kaksi tervakynttilää.


Yksi osasto pisti erityisesti silmään, sillä tarjolla oli monenlaisia leluja kissoille! Osastoa piti aCat & liCat, joka tekee hyväntekeväisyyttä kodittomille kissoille meillä ja maailmalla.

Aina kun Vernada on messuilla mukana, pysähdyn kurkkaamaan, millainen uutuusmallisto on ilmestynyt. Tykkään kovasti näistä tämän kevään väreistä, eli liilasta ja mintusta.

Riikka-Piikan osastolla piisasi väkeä, enkä kyllä ihmettele. Mukana oli monia ihania lankoja ja itsekin huomasin muutaman aivan ihanan virkkauslangan, jotka ostin mukaan.

Taito Keski-Suomi ry:n Taitokeskus Jyväskylän/Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun osastolla oli mahdollisuus tehdä itse mm. pinssejä, makramee avaimenperä sekä keväisiä askarteluja. 
Kuva: Taito Keski-Suomi.

Ensi vuonna uudestaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)